Danskere skal bygge biomasseanlæg i England
Et kraftvarmeanlæg baseret på biomasse i det sydlige England skal projekteres af danske BWSC og finansieres af Copenhagen Infrastructure Partners
Den opgave er kommet i stand i kraft af et samarbejde mellem ingeniørvirksomheden med speciale i energianlæg og den danske investeringsfond Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der især er aktiv inden for vindmølleparker, biomassefyrede kraftværker og infrastruktur i forbindelse med grøn energiproduktion.
Fonden Copenhagen Infrastructure II K/S under CIP og BWSC har erhvervet projektrettighederne til kraftværket og besluttet at igangsætte opførelsen af anlægget.
Flere investorer
Med den beslutning følger en investering på 1,5 mia. kroner, hvoraf fonden Copenhagen Infrastructure II K/S investerer cirka 80 procent og BWSC cirka 20 procent. Det britiske energiselskab Estover Energy får, når projektet går i drift, en minoritetsaktiepost.
”Vores investering i Kent bygger på vores gode erfaringer med biomassekraftværker i England, som til dato inkluderer Brigg-projektet, der har været i drift siden januar 2016, samt Snetterton- og Templeborough-projekterne, der er under opførelse med planlagt idriftsættelse i 2017. Kent-projektet er en attraktiv investering for CIP i et marked med en veletableret støtteordning og stabile regulatoriske rammer. Investeringen matcher vores strategi om at udvikle projekter baseret på langtidskontrakter med stærke industrielle partnere for at kunne levere et stabilt afkast til vores investorer”, siger Christina Grumstrup Sørensen, der er seniorpartner i CIP.
BWSC har tidligere indgået partnerskab med CIP på to andre biomasse-kraftværker i England. Anlægget i Kent bliver dermed det tredje i dette regi, men det ottende biomassekraftværk i Storbritannien inden for de seneste fem år.
”Det understreger vores stærke position på det britiske marked for vedvarende energi. Projektet viser ydermere værdien af et tæt samarbejde mellem stærke finansielle og industrielle aktører i energisektoren, der resulterer i attraktive forretningsmuligheder og investeringer for begge parter. Med Kent-projektet har BWSC yderligere styrket sin position som en markedsleder indenfor konstruktion, drift og ejerskab af energieffektive kraftværker”, siger Anders Heine Jensen, adm. direktør i BWSC.
Ud over opførelsen af anlægget skal BWSC stå for drift og vedligeholdelse i tyve år.
Projektet i Kent er et biomassefyret kraftvarmeværk, som primært vil brænde træ, der stammer fra England. Der er derfor indgået en langvarig kontrakt med det britiske skovdriftselskab Euroforest, en af de største leverandører af træ i England.
Strøm til erhverv
Værket vil producere strøm svarende til forbruget i cirka 50.000 husstande og kommer til at medføre en årlig reduktion i udledningen af CO2 på cirka 100.000 tons. Varme og en del af elproduktionen vil blive leveret direkte til erhvervsparken Discovery Park i Kent.
Anlægget vil have en kapacitet på 27,8 MW og forventes at kunne sættes i drift i løbet af sommeren 2018.
Bag Copenhagen Infrastructure II K/S står en række danske og udenlandske institutionelle investorer, heriblandt pensionsselskabet Pensiondanmark, finanskoncernen Nordea og realkreditinstituttet Nykredit. BWSC viderefører aktiviteterne i det daværende skibsværft Burmeister & Wains motordivision.