23948sdkhjf

Diamantentreprenører lancerer certificeringsordning

Den nye ordning skal højne kvaliteten hos diamantentreprenørerne. Byggeriets Kvalitetskontrol oplever stigende interesse for lignende ordninger
Landets diamantentreprenører gør nu et ekstra tiltag for at højne kvaliteten i branchen. Det sker via en ny certificeringsordning, som Diamantentreprenørsektionen under Dansk Byggeri har store forventninger til.

Ifølge sektionens forretningsfører, Poul Andersen, trænger branchen generelt til et kvalitetsløft, for det er forholds nemt at starte som diamantentreprenør.

”Det er kendt i branchen, at mange borer uden at have de faglige og arbejdsmiljømæssige kompetencer for at udføre arbejdet sikkert og korrekt. Det er blandt andet vigtigt, at borefirmaet har kendskab til bærende konstruktioner, da der kan gemme sig vigtig armering eller skjulte rør i konstruktionen”, siger Poul Andersen i en pressemeddelelse.

Der ligger flere års arbejde bag den nye certificering, som har fokus på kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.

Formålet med ordningen er at sætte fokus på, at produkter og ydelser konsekvent opfylder alle relevante lov-, kunde- og myndighedskrav.

Samtidig skal certificeringen bidrage til, at alle processer i arbejdet risikovurderes og styres på en måde, der skaber sikkerhed for kvalitet i det udførte arbejde.

Stigende interesse

Ordningen skal administreres gennem Byggeriets Kvalitetskontrol, der oplever en stigende interesse for at etablere certificeringsordninger.

”I Byggeriets Kvalitetskontrol har vi gennem de seneste år oplevet en støt stigende interesse for etablering af frivillige certificeringsordninger. Bare i år har vi lanceret certificeringsordninger for diamantentreprenører og fugebranchen. Og der er flere ordninger i støbeskeen”, forklarer direktør Klaus Ising Hansen fra Byggeriets Kvalitetskontrol.

Han mener, at den stigende interesse for frivillige certificeringsordninger er udtryk for ønsket om at differentiere sig i markedet ved at levere ydelser, der dokumenteret lever op til en række opstillede krav.

Der er dermed tale om, at en række brancher og virksomheder vil tilbyde markedet mulighed for at efterspørge på andet end laveste pris.

Det skyldes, at de frivillige certificeringsordninger med ekstern audit typisk fokuserer på overholdelse af krav til kompetencer, valg af materialer, arbejdets udførelse og dokumentation af kvaliteten af det udførte arbejde, samt forhold som overholdelse af arbejdsmiljø- og miljøregler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11