23948sdkhjf

Danske ingeniører hjælper i Afrika

Den danske nødhjælpsarbejder og ildsjæl Anja Ringgren Lovén og Ingeniører Uden Grænser bygger sundhedsklinik i Nigeria
Ingeniører Uden Grænser (IUG) skal samarbejde med den danske nødhjælpsarbejder og ildsjæl Anja Ringgren Lovén, som blandt andet er kendt fra DR2-dokumentaren ”Anjas Afrika”.

Hun er leder af nødhjælpsorganisationen Dinnødhjælp i Nigeria, og samarbejder med IUG om et aktuelt projekt drevet af hendes arbejde med at redde børn, som især i fattige landsbyer er blevet udstødt af deres familier og samfundet, fordi de bliver beskyldt for at være heksebørn.

IUG blev oprettet i Danmark i 2001 og er en del af Engineers Without Borders International.

Organisationen bygger skoler og sundhedsklinikker, udbedrer veje og broer samt skaffer rent vand og sanitære forhold.

Anja Ringgren Lovén fik et tip om den lille dreng, som hun senere gav navnet ”Hope”.

”Han var to-tre år gammel og i en frygtelig tilstand. Jeg stivnede helt i kroppen, da jeg så ham første gang. Han var mere død end levende”, siger hun til dr.dk.

Ikke helt ufarligt

Hope er ikke det eneste nigerianske ”heksebarn”, Anja Ringgren Lovén har reddet, og det er ikke helt ufarligt, når hun og hendes hold tager ud på deres redningsaktioner.

Ofte må de spille skuespil og nærmest forhandle sig til at kunne tage børnene med sig.

Hun fortalte tidligere på ugen til P4 København, at hun i samarbejde med Ingeniører uden Grænser (IUG) arbejder på at bygge en sundhedsklinik i Nigeria, og at hun og hendes organisation nu først og fremmest har brug for arbejdsro.

Flere udfordringer

Den megen opmærksomhed om Hope – også fra udenlandske medier – er jo god, men har også givet Anja Ringgren Lovén udfordringer

”Dels fordi den nigerianske regering holder øje med os, fordi den ikke ønsker, at vi skal sætte landets behandling af sine egne børn i et dårligt lys, dels fordi kriminelle bander nu måske kan få den idé, at der ligger mange penge frit fremme på børnehjemmet”, siger hun til P4.

I den situation er det vigtigt at vælge sine samarbejdspartnere med omhu.

IUG har mange års erfaring fra nogle af verdens fattigste og mest udsatte områder og har blandt andet arbejdet med byggeri af børnehjem i Kenya og vestafrikanske Togo, samt arbejdet i sult- og katastrofeområder i Bolivia, Pakistan, Indien og på Vestbredden.

En mio. på to dage

Hope er nu indlagt på et hospital, er i bedring og vil få en plads på det børnehjem, som Anja Lovéns organisation bestyrer.

Hopes historie, som hun har delt på Facebook, har indbragt donationer på en mio. kroner på bare to dage.

”Pengene skal blandt andet gå til i samarbejde med IUG at bygge lægeklinikken, som vi vil kalde ”Hope’s Clinic Donated by Denmark”, siger Anja Ringgren Lovén til dr.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156