23948sdkhjf

Opfordring til hurtig Femern-godkendelse

Bred kreds opfordrer forligspartierne til snarest muligt at godkende Femern-forbindelsen og dermed skabe ro om projektet
Opfordringerne til transportpolitikerne er ikke til at tage fejl af fra en meget bred kreds af politikere og organisationer om at godkende Femern-forbindelsen.

Det sker efter at såvel Femern A/S’ finansielle analyse og en ekstern vurdering fra EY slår fast, at projektets økonomi er robust.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og regionsrådsformændene Sophie Hæstorp Andersen (S) og Jens Stenbæk (V) opfordrer i en fælles udtalelse til en snarlig godkendelse.

”Vi vil opfordre forligskredsen bag Femern-projektet til hurtigst muligt at godkende, at Femern A/S kan indgå aftaler med de bydende entreprenører. En sådan aftale vil skabe ro omkring projektet, og vi kan med større målrettethed arbejde på at udnytte de positive effekter af forbindelsen i et snævert samarbejde mellem svenske, danske og tyske regioner. Forsinkelsen af projektet som følge af den tyske godkendelsesproces er naturligvis beklagelig, men med en aftale med entreprenørerne, som peger frem mod en byggestart mellem 2018 og 2020, er vi et godt skridt på vejen mod at realisere et af Europas største og vigtigste infrastruktur-projekter”, hedder det i den fælles udtalelse.

Respekt for tysk proces

Også landets største brancheorganisation DI og det største fagforbund 3F opfordrer politikerne til at ”holde hovedet koldt”.

”Den her forbindelse er ene og alene finansieret af dem, der skal køre i tunnelen. Præcis som vi kender det fra Storebælt og Øresund. Det betyder, at skatteborgerne ikke skal have så meget som en krone op af lommen. Det er et vigtigt element at have med i diskussionerne om forbindelsen. Men vi skal respektere den tyske beslutningsproces. Vores naboland har et andet system, end vi har, og vi må acceptere, at den tyske myndighedsgodkendelse tager tid”, siger Michael Svane, direktør i DI Transport.

”Der vil altid være modstand og udfordringer i så store projekter, og det er vigtigt at respektere tyskernes arbejdsgange. Men det er også vigtigt, at politikerne holder hovedet koldt og har is i maven. Det er nu, der skal holdes fast, så vi får sikret arbejdspladser og udvikling”, siger Kim Lind Larsen, gruppeformand i Byggegruppen i 3F.

Skaber mange nye job

Parterne er enige om, at Femern-forbindelsen er afgørende for sammenhængen i Nordeuropa og vil betyde flere job på begge sider af grænsen både på kort sigt under anlægsarbejdet og på længere sigt.

”Vi har brugt mange kræfter på at klargøre det lokale arbejdsmarked på Sydsjælland, Lolland og Falster. Der er mange tusinde lokale arbejdspladser på spil her, og Femern-forbindelsen kan være med til at løfte hele området, hvilket der i den grad er brug for”, siger Kim Lind Larsen.

Læs også: " Femerns skæbnedag nærmer sig ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.304