23948sdkhjf

Entreprenører får del i tv-indtægter

Flere hold i Superligaen i næste sæson betyder indirekte tv-indtægter plus det løse for stadionudvidelser til entreprenørerne
Tv-aftalen, som Viasat, Dansk Boldspil Union (DBU) og Superligaen A/S har indgået på vegne af klubberne i Superligaen og 1. division, kan sende store beløb i lommerne på danske entreprenører.

I Hjørring har kommunen netop renoveret det gamle Hjørring Stadion, der blev anlagt tilbage i 1930 for mere end 32 mio. kroner.

Som en del af finansieringen heraf var blandt andet udsigten til midlerne fra tv-aftalen, som trådte i kraft i juli i år.

”Gode tv-faciliteter var et vigtigt element, da vi lavede udbuddet. Vi rådførte os med Viasat om, hvordan vi sikrede de mest optimale forhold for at kunne vise kampe fra Bredbånd Nord Arena (Hjørring Stadions nye navn red.) på tv. Oprindeligt ville vi kun opfylde kravene, så der kunne vises tv-kampe i 1. division, men vi var visionære og har allerede nu lysanlæg og tv-tårn, der opfylder kravene til Superligaen, og siden i sommer er der blevet vist syv kampe fra Bredbånd Nord Arena”, fortæller Lars Nielsen, der er leder af Hjørringhallerne i Hjørring Kommune.

Vigtigt for brandværdi

En tv-kamp indbringer ifølge Licitationen – Byggeriets Dagblads informationer klubberne i 1. Division mellem 50.000 og 75.000 kroner pr. kamp, og dertil kommer et millionbeløb, som fordeles mellem klubberne ud fra placering og antal vundne kampe, som blandt andet kan investeres i drift og vedligehold samt leje af stadionet.

Ifølge FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl, er tv-kampene vigtige for klubberne.

”Det betyder rigtig, rigtig meget for vores brandværdi. Det er en vigtig del af det at drive en fodboldklub, at man bliver set, og det er samtidig et plus for sponsorerne. Vi har ikke selv haft nogen tv-kampe på hjemmebane. Vi bliver simpelthen ikke valgt af Viasat, fordi vi hverken har lysanlæg eller tv-tårn på vores nuværende stadion”, siger Janus Kyhl.

Udvidelse til 20 mio. kroner

Ifølge Divisionsforeningen i fodbold er der lige nu tre ud af 12 hold i 1. Division, hvis stadioner ikke lever op til kravene, samt ét stadion i Superligaen som skal udbygges.

Med udvidelsen af Superligaen, som medfører flere oprykkende hold til begge af de to rækker, ventes det tal at stige markant.

I skrivende stund ligger Vendsyssel FF til oprykning til Superligaen. Og hvis den stilling holder til sidste spillerunde, kan Hjørring Kommune se frem til yderligere investeringer i Bredbånd Nord Arena.

”Vi har møde med DBU og Vendsyssel FF den 3. december, hvor vi skal se på, hvilke udbedringer det kræver, hvis vi rykker op i Superligaen. Vi har ikke noget konkret beløb på bordet, men vi skal blandt have set på infrastrukturen omkring stadion, og vi skal have udvidet kapaciteten, så vi får plads til 10.000 tilskuere til kampene, og det, forventer vi, vil løbe op i cirka 20. mio. kroner”, siger Lars Nielsen.

Læs også: " Ny Superliga giver byggetravlhed ".

Om krav og tv-penge:
Ifølge Dansk Boldspil Unions krav til danske stadioner skal der af praktiske årsager være lysanlæg på minimum 700 lux ved aften tv-kampe.
Kravene til lysanlæggene i Superligaen er 1000 lux.
I 1. Division er kravene til lysanlæggene 500 lux.
På Bredbånd Nord Arena i Hjørring kostede en opgradering af lysanlæggene til 1000 lux omkring 1,5 mio. kroner.
Der er ikke krav om tv-tårne på stadioner, men af praktiske årsager rådes klubberne til at bygge dem.
Senest i sæsonen 2016/17 skal alle 1. divisionshold have varme i græsset.
Et superligastadion skal kunne rumme mindst 10.000 tilskuere. For et stadion i 1. division er tallet 4.000.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133