Anlægsnyt
HVISSINGE: Store dele af Hvissinge Multipark er oversvømmet af regnvand i årets våde perioder, hvilket nedsætter områdets rekreative værdi. Administrationen i Glostrup Kommune foreslår, at der lægges et afløbsrør fra søens overflade til Egeskovens vejafvanding.
Den lerede jordbund gør det vanskeligt for regnvandet at sive ned, og løsningen på problemet er derfor at aflede vandet via et afløbsrør. Det foreslås, at der føres en afløbsledning fra søens ønskede overfladeniveau og frem til en sandfangsbrønd i Skovsletten.
Udgiften til afledning af overfladevand skønnes at koste 100.000 kroner.
Glostrup Kommunalbestyrelse sagde forleden ja til at gennemføre projektet.
FREDERIKSBERG: I forbindelse med visionsoplægget Visioner for Frederiksberg Bymidte er der arbejdet videre med pladsen syd for Frederiksberg Centret. De samlede midler, der er til rådighed for et projekt i 2015 er ikke tilstrækkelige til at gennemføre et projekt, der lever op til forventningerne i visionsoplægget. Der gennemføres derfor et mindre projekt i 2015, der primært skal sikre en bedre funktionalitet end i dag, mens der ved Cityringens færdiggørelse i 2019 sker en større ombygning af pladsen.
Frederiksberg Kommunalbestyrelse besluttede på sit møde forleden, at der i år etableres ny belysning på pladsen syd for Frederiksberg Centret, at placeringen af cykelstativer på pladsen syd for centret ændres, så der bliver mulighed for bedre udnyttelse af pladsen, så vel som bedre adgangsforhold til den eksisterende Metro, idet der etableres 108 cykelpladser i stedet for 70 ved at anvende samme cykelstativ som på Nørreport Station, og at der udføres mindre belægningsarbejder, som styrker byrummet. Der blev bevilget 1,62 mio. kroner til disse arbejder.
REGION SYDDANMARK
BØRKOP: Teknisk Udvalg i Vejle Kommune har sagt ja til at igangsætte udarbejdelse af lokalplan for et boligområde ved Søndergade og Lilholtvej i Børkop.
Lokalplanen vil gøre det muligt at udstykke 40-50 parceller på 900 kvm til åben-lav boligbebyggelse.
Lokalplanområdet er ubebygget og ligger umiddelbart syd for Søndergade og vest for Lilholtvej.
I lokalplanprocessen skal det afklares nærmere, om der er behov for støjafskærmning mod Lilholtvej og Søndergade. Desuden skal det afklares nærmere, hvordan regnvandet skal håndteres, om der skal/kan ske lokal nedsivning.
Sagen skal alene behandles af Teknisk Udvalg.
VEJLE: Vejle Kommune har på budgettet for 2016 afsat et rådighedsbeløb på 5,509 mio. kroner til anlæg af cykelstier.
Forvaltningen anbefaler at anlægge cykelstier på Koldingvej i 2016. Strækningerne vil forbinde de anlagte cykelstier i 2015 samt den nye supercykelsti i midtbyen.
Teknisk Udvalg besluttede på sit seneste møde at anbefale forvaltningens prioritering for anlæg af cykelstier til udførelse i 2016 over for byrådet.
LØGUMKLOSTER: Løgumkloster Fjernvarme ønsker at udvide det nuværende solenergianlæg ved Dravedvej med cirka 35.000 kvm solpaneler og et damvarmelager på 160.000 kbm vand. Udvidelsen vil være på cirka 10 hektar og støder op til det eksisterende anlæg.
For at muliggøre denne udvidelse er der udarbejdet forslag til kommuneplantillæg og lokalplan samt en VVM-redegørelse og miljørapport for projektet.
Teknik- og miljøudvalget i Tønder Kommune anbefaler, at forslagene godkendes og fremlægges til offentlig høring.
SØNDERBORG: Sønderborg Kommune har afsat tre mio. kroner i både 2016 og 2017 til renovering af cykelstier.
Forvaltningen har udarbejdet en oversigt over, hvorledes renoveringen af cykelstierne vil blive fortaget. Følgende strækninger vil i løbet af de to år få ny belægning: Sønderborg/Hørup, Svenstup/Nordborg, Dybbøl/Broager/Egernsund, Dybbøl/Nybøl og Aabenraavej i Sønderborg.
Når disse strækninger er færdige, vil følgende steder renoveres i det omfang, der fortsat er midler i puljen til arbejdets udførsel: Augustenborg/Svenstrup. Nybøl/Adsbøl/Gråsten, Motorvejen Alssundbroen/Ragebøl/ V. Sottrup/Ullerup.
KERTEMINDE: Miljø- og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune har godkendt Risikostyringsplanen for Odense Fjord og anbefaler byrådet at gøre det samme.
Risikostyringsplanen er udarbejdet på grundlag af kort og data, som staten stiller til rådighed samt Odense, Nordfyn og Kertemindes egne kortlægninger. Kortene viser faren for oversvømmelse fra hav, fjord, og Odense Å, og udpegningen tager udgangspunkt i oversvømmelser kombineret med de værdier, der kan gå tabt.
For Kerteminde Kommune indeholder planen et konkret projekt, der omhandler forhøjelse af diget omkring Dræby Fed til sikring af Munkebo Skole, omkring 40 huse i det vestlige Munkebo, vindmøllerne på Dræby Fed, dele af Lindø industripark, samt større jordbrugsarealer.
I planen indgår flere fællesprojekter for de tre kommuner samt individuelle projekter for hver af de tre kommuner.