23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

BALLERUP: I starten af 2016 skal der udskrives en projektkonkurrence om Banegårdspladsen i Ballerup.

Ballerup Kommune og Realdania har indgået partnerskab om et Kickstart-projekt for Ballerup Bymidte. Projektets formål er at sætte gang i en udvikling af bymidten, og en omdannelse af Banegårdspladsen udgør det store, strategiske projekt, som forhåbentlig kan ”kickstarte” udviklingen.

Banegårdspladsen vil fremover både rumme en kompakt busterminal og et nyt byrum, som skal bidrage til at gøre bymidten mere livlig og attraktiv.

I forbindelse med projektkonkurrencen skal der nedsættes et bedømmelsesudvalg til at vurdere konkurrenceprojekterne og udpege en vinder, og sammensætningen af udvalget skal godkendes af Ballerup Kommunalbestyrelse på mandag. Her skal kommunalbestyrelsen også godkende processen for gennemførelsen af konkurrencen.

Ballerup Kommunes bygherrerådgiver vedrørende Kickstart-projektet, Rambøll, vil forestå afviklingen af prækvalifikationen og projektkonkurrencen i samarbejde med Centrene for By, Kultur og Erhverv samt Miljø og Teknik.

REGION SJÆLLAND

SLAGELSE: Slagelse skal på sit møde på mandag beslutte, om Projekt Tude Ådal skal godkendes og gennemføres.

Projekt Tude Ådal er startet som et naturgenopretningsprojekt, men har udviklet sig til også at omfatte andre væsentlige aspekter, såsom forbedring af afvandingen af de vandløbsnære landbrugsarealer, kvælstofnedbringelse, der vil forbedre de nære kystområder og etableringen af et landskab, der understøtter vikingefæstningen Trelleborg placering i ådalen. Projektet bygger på to delprojekter, et statsligt finansieret og et kommunalt finansieret delprojekt.

Det statsligt finansierede projekt omhandler primært naturinteresserne og nedbringelse af kvælstofbelastningen af Musholm Bugt. Dette sker via etablering af et vådområde i vejlerne syd for Næsby. Det kommunalt finansierede projekt omhandler primært tilbagelægningen af Tude Å gennem vejlerne, som åen lå i midten af 1800-tallet. Målet er at forbedre rammevilkårene for landbruget langs Tude Å og Vårby Å nedre løb, samt sikre de kultur- og naturværdier, der er i denne historiske del af ådalen.

Projektet forbedrer samtidig afvandingsforholdene i nedre Tude Å og vil reducere oversvømmelsesfrekvensen af landbrugsarealerne.

Såfremt projektet godkendes vil det tage cirka seks måneder at udarbejde detailprojekt og udbud. Anlægsarbejderne vil formentlig kunne igangsættes umiddelbart efter valg af entreprenør. Projektets fysiske arbejder er vurderet til at vare cirka 12 måneder, og projektet vil derfor kunne afsluttes ved udgangen af 2017, såfremt at eventuel klagesagsbehandling eller udbudsprocessen ikke giver grund til udsættelse.

Center for Teknik og Miljø anbefaler, at det foreliggende projekt godkendes og at projektet hurtigst muligt detailprojekteres og derpå sendes i udbud med henblik på at opstarte anlægsarbejderne i 2016.

REGION MIDTJYLLAND

SILKEBORG: Der er planer om at etablere et solenergianlæg på Sejling Hede, og Silkeborg Varme har nu udarbejdet et forslag til lokalplan, kommuneplantillæg med mere. Silkeborg Byråd skal beslutte, om forslagene skal godkendes og fremlægges til høring på sit møde på mandag.

Silkeborg Varme, som er en del af Silkeborg Forsyning, har søgt om tilladelse til at etablere et cirka 52 hektar stort solenergianlæg nordvest for Silkeborg Kraftvarmeværk.

Projektets gennemførsel er både afhængig af en gennemført planlægning og af, at ansøger kan skaffe sig adgang til arealerne i projektområdet.

Hvis det viser sig i løbet af efteråret, at grundejerne og ansøger ikke kan nå til enighed om køb/salg/leje af projektarealerne kan det forventes, at projektområdet skal revideres inden endelig vedtagelse af kommuneplantillæg, lokalplan og miljøvurderinger.

BRYRUP: Silkeborg Byråd bliver nu bedt om at godkende en forhøjelse af anlægsbevillingen til trafiksikkerhedsprojekter med 3,5 mio. kroner til i alt 8,5 mio. kroner.

Bevillingen søges til realisering af projekter affødt af Trafiksikkerhedsplanen, der udpeger problemsteder i Silkeborg Kommune, hvor en sikkerhedsmæssig indsats er mest påkrævet, og uhelds- og hastighedsbilledet er værst.

Flere af de udpegede steder er der allerede gjort noget ved, og det er nu for eksempel problemsteder på Ansvej ved Levring, Vellingvej ved Bryrup og Gjessøvej syd for Silkeborg, der står for skud.

REGION NORDJYLLAND

ASAA: Økonomiudvalget i Brønderslev Kommune har sagt god for at sætte planlægningen for opstilling af vindmøller ved Skovengen nord for Asaa i gang.

To lokale lodsejere har søgt om tilladelse til opstilling af fem 140 meter høje vindmøller.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094