Byggenyt
VESTER SÅBY: Tadre Mølle er en fungerende mølle. Men Den Selvejende Institution Tadre Mølle (DSI-TM), som er ansvarlig for drift af møllen, mangler penge til en nødvendig reparation, skriver Nordvestnyt.
Møllehjulet er så nedslidt at der skal en professionel møllebygger til at udbedre skaderne. Det vil komme til at koste at koste omkring en halv million kroner, som møllen skal ud og lede efter.
Indtil videre har frivillige - møllens venner - holdt møllen kørende, til glæde for turister og andre interesserede.
Tadre Mølle har den fine titel af Nordeuropas ældste arbejdende mølle.
VESTER EGESBORG: Grønhøj Grill på Vordingborg Landevej ligger lige op til et otte hektarer stort grønt område ved Dybsø Fjord. Men det er, ifølge Sjællandske, ikke muligt at nyde området og udsigten over søen fra grillen, som har mange besøgende.
Yvonne og Anders Kilstoft Bech har udarbejdet et projekt, der kan gøre området meget mere tilgængeligt.
De vil etablere et turist-, natur- og egnshistorisk informationscenter med café eller restaurant. I forbindelse med byggeriet skal der være shelters og teltplads til overnatning og mulighed for at sætte kajakker i vandet. Den gamle grill vil blive nedlagt.
Men alt det kræver tilladelse. Folketinget besluttede i 2014 en forsøgsordning, der skal give turister i trængte kystområder nye oplevelser. Den ordning kan give parret den dispensation fra kystnærhedszonen og strandbeskyttelseslinjen, som de har brug for. I løbet af i år vil Erhvervs- og Vækstministeren give dispensation til 10 projekter, blandt andet parrets naturcenter.
Finansieringen af projektet er på plads og kommunens borgmester er blandt naturprojektets støtter.
Selve byggeriet vil komme til at koste cirka 6.5 mio. kr. og bygningen vil blive på 435 kvm.
KØGE: Campus Køge har planer om at trække flere studerende til sig. Det vil, ifølge Dagbladet, komme til at ske ved at gøre campus mere attraktivt som studie-miljø.
Ud over de forskellige uddannelser, der besætter sig på campus, er der forskellige idéer på tegnebrættet.
Der skal bygges 100 studieboliger, som skal være almennyttige boliger til studerende fra campus. Der er ikke valgt entreprenør til opgaven endnu, men ifølge campuskoordinator Fie Illum Jessen bliver det helt sikkert opført. Spørgsmålet er bare hvornår.
Det har også vist sig at mange af de studerende har bil, så der er behov for at anlægge ekstra parkeringspladser.
Skolereformen lægger op til at de studerende skal bevæge sig 45 minutter om dagen, og det vil Campus Køge efterleve ved at opføre et Bevægelses- og aktivitetscenter i tre etager med boldbane på taget.
Der er også planer om et kommunalt hus til kommunens egne institutioner.
Ydermere er der planer om et torv, som skal fungere som samlingspunkt for de unge og en sti rundt om hele campus.
REGION SYDDANMARK
ÅRSLEV: Efter lang tids venten, har menighedsrådet i Årslev endelig fået sin byggetilladelse til at bygge et sognehus med konfirmandstue, skriver Fyens Stiftstidende.
Faaborg-Midtfyns har endelig givet sig og nu kan byggeriet komme i gang som nabohus til præstegården.
Det bliver byggefirmaet Huscompagniet, der skal opføre det let modificerede typehus, som fremover bliver Årslevs sognehus.
Sognehuset bliver på 210 kvm. og foruden en sal med plads til 100 mennesker, skal det kunne rumme præstekontor, garderobe, køkken og toiletter.
REGION MIDTJYLLAND
AARHUS: I forbindelse med at Aarhus får en ny skole på Frederiksbjerg, har byrådet bestemt at den eksisterende N.J. Fjordsgades Skole skal omdannes til forenings- og fritidshus.
Frederiksbjerg Skole forventes færdig til skolestart i august 2016. Derefter skal der igangsættes diverse ombygninger og vedligeholdelsesarbejder for at klargøre bygningen til det nye forenings- og fritidshus. Byggeperioden er p.t. ukendt, men det forventes at en del af huset kan tages i brug ved årsskiftet 2016-2017.
Fjordsgades Skole fremstår i dag som et gammelt og meget spændende hus med ca. 7.000 kvm. Skolen Fjordsgades Skole er imidlertid ikke indflytningsklar, da ændret bygningsanvendelse ifølge myndighedsafdelingen giver anledning til nye krav til ventilation, brandsikring og tilgængelighed, inden bygningen kan bruges til forenings- og fritidshus. Derudover vil der være behov for en række bygningsændringer og justering af udenomsarealer, som kan sikre funktionsdygtighed i forhold til aktiviteter og vision for stedet. De nødvendige ombygninger, justeringer og genopretningsopgaver er estimeret til at koste 24 mio. kr.
Projektet er i åben høring frem til 26. august. Høringssvar kan sendes til sport-fritid@aarhus.dk.