23948sdkhjf

Det er sket i branchen i ferien

Sverige er en guldgrube for den danske bygge- og anlægsbranche; MT Højgaard og Aarsleff har tilføjet store opgaver til ordrebogen, og EU har godkendt den danske finansiering af Femern-forbindelsen. Det er nogle af historierne, som har været bragt på www.licitationen.dk de seneste tre uger, hvor Licitationen - Byggeriets Dagblad har holdt en pause i udgivelserne.

Uge 28 - 6. juli til 10. juli



Letbane søger entreprenører

Odense Letbane P/S begynder nu processen med at finde hovedleverandørerne til transportsystemet og til letbanevognene. To ud af i alt fire pakker er i spil. Derfor iværksætter Odense Letbane nu tiltag, så interesserede får mulighed for at vise deres interesse. (6/7)

Byggesager bliver digitale

Københavns Kommune har åbnet for adgangen til næste bid af det digitale byggesagsarkiv - FilArkiv. Kommunen åbner for arkivet, efterhånden som alle byggesager, vandsager og spildevandssager bliver scannet ind for hvert ejerlav. Husum og Brønshøj er allerede tilgængelige, og nu kommer så også Damhussøen og Vanløse. (6/7)

Udviklere har fået øje på Køge

Hos Nybolig Erhverv mærker man, at der på Sjælland ikke kun er interesse for København, hvad angår efterspørgsel på erhvervsejendomme.

Både ejendomsudviklere og erhvervslivet har fået øjnene op for den udvikling og vækst, Køge er inde i, og det er både byggegrunde og lokaler til virksomhedernes daglige drift, som efterspørges. (7/7)

Moestrup får ny ledelse

Moestrup Alufacader ApS, der har produktion i Tune mellem Greve og Roskilde, har ansat Henrik Olsen, der blandt andet har haft titlen som kædedirektør for Optimera Danmark, som ny direktør. Opgaven for den nye direktør bliver først og fremmest at sikre vækst til Tune-virksomheden. (7/7)

Cowi og LE34 vinder metrokontrakt

Foran en anden prækvalificeret aktør er Cowi med landinspektørfirmaet LE34 som underrådgiver blevet tildelt opgaven med rådgivning i forbindelse med areal- og rettighedsarbejdet på udvidelsen af metronettet med Sydhavnsmetroen.

Cowi og LE34 skal gennemføre ekspropriationer og erhvervelse af øvrige rettigheder til arealer, som er nødvendige for anlægget af metroen til Sydhavnen. (7/7)

Byggeriet er blevet robust

Antallet af konkurser blandt byggevirksomhederne er siden kriseårene 2009 og 2010 faldet med omkring 40 procent, og samtidig er branchens andel af det samlede antal konkurser faldet.

Det viser en ny opgørelse fra Cembrit, der sammen med Dansk Byggeri peger på, at branchen både i absolutte tal og relativt til det øvrige erhvervsliv ser ud til at være blevet mere økonomisk robust. (7/7)

Aarsleff bygger kaj i Sverige

Per Aarsleff A/S skal opføre en ny krydstogtskaj i Visby Havn på Gotland i Østersøen. Projektet til en forventet samlet værdi af 125 mio. danske kroner, afhængigt af den endelige udformning, udføres som en partneringkontrakt.

Første fase med skitsedesign og prissætning begynder nu, mens den endelige udførelsesfase forventes at begynde i januar 2016.(8/7)

Svag stigning i byggebeskæftigelsen

Byggebeskæftigelsen steg med 0,2 procent svarende til knap 280 personer i andet kvartal. Det er en på papiret svag fremgang. Det hører dog ifølge Nykredits chefanalytiker, Tore Stramer med til historien, at byggebeskæftigelsen steg kraftigt i årets første kvartal.

Det betyder, at beskæftigelsen nu er steget med knap 5.800 personer i første halvår af 2015. Der er tilmed fremgang at spore i alle sektorer over det seneste år. (8/7)

Vejdirektoratet skærper stilladskrav

Vejdirektoratet vil skærpe og præcisere kravene til de entreprenører, der fremover skal opføre stilladser til støbning af broer.

Det vil ske i formuleringen af mindstekrav til kompetencerne hos entreprenørernes stilladskoordinator og stilladsberegner. Samtidig vil Vejdirektoratet også præcisere kravene til selve stilladsprocessen.

De nye initiativer kommer på baggrund af den uafhængige ekspertgruppes redegørelse om det delvise brokollaps på Helsingørmotorvejen i september sidste år. (9/7)

Grøn millionkontrakt er tildelt

Med det billigste tilbud på 18,1 mio. kroner er HedeDanmark og Skælskør Anlægsgartnere blevet udpeget som vindere af Vejdirektoratets udbud af en række beplantningsopgaver langs Silkeborgmotorvejen. Arbejdet starter op i efteråret 2015, og samlet set fordeler kontrakten sig med cirka 70 procent af opgaverne til HedeDanmark og cirka 30 procent til Skælskør Anlægsgartnere.(9/7)

Munck Asfalt vinder broopgave

Hylkedalsbroen på den Jyske Motorvej E45 vest for Kolding står foran en omisolering for at beskytte den bærende betonkonstruktion, og Munck Asfalt er blevet udpeget til at stå for arbejdet.

Arbejdet, som Munck Asfalt skal stå i spidsen for, indebærer, at den eksisterende belægning fjernes helt ned til betonen og opbygges på ny, så man beskytter broens bærende betonkonstruktion.

Entreprisen ligger på godt 12 mio. kroner i entreprisesum. Renoveringen forventes færdig den 16. oktober.(9/7)

Landingsplads er sendt i udbud

Det Nye Universitetshospital i Aarhus skal have en ekstra helikopterlandingsplads ved hospitalets hjerteafdeling, og Region Midtjylland har netop sendt opgaven totalentreprisen i prækvalifikation i udbud.

Den samlede budgetramme for helikopterlandingspladsen er 28,8 mio. kroner inklusiv udgifter til etableringen af det tårn, der skal bære platformen. (10/7)

Boligselskaber udvikler nyt byhus

Boligselskaber i Danmarks fire største byer går sammen om at udvikle en ny type byhus, hvor fællesskaber kombineres med en indsats for at skabe liv i gadeplan.

”Generationernes Byhus” er en idé om at skabe et hus med boliger til unge, familier og seniorer under samme tag til en rimelig husleje. Et hus med fællesskaber på tværs, og hvor der i konstruktionen er tænkt på at understøtte bylivet i gadeplan. (10/7)

Kant vinder to skoleprojekter

Bellahøj Skole og Kildevældsskolen i København skal begge helhedsrenoveres, og Bellahøj skole skal desuden have en ny tilbygning, mens Kulturcenter Kildevæld skal etableres på Kildevældsskolen.

På begge skoler er Kant arkitekter blevet udpeget som totalrådgiver og skal sammen med henholdsvis Effekt, Alectia og Kragh & Berglund på Bellahøj skole og Effekt, Thing & Brandt Landskab og Balslev på Kildevældsskolen stå for at prioritere seks specifikke indsatsområder. (10/7)

Midtjyske firmaer bygger akutcenter

Vinderne af otte entrepriser på Viborgs nye akutcenter er fundet og har samlet afgivet tilbud, der er godt 10 procent dyrere end forventet. Forventningen var, at man med tilbuddene på de otte entrepriser ville lande på omkring 360 mio. kroner, men selv med de billigste tilbud er man samlet cirka 10 procent over det forventede beløb.

Her vil hospitalets projektafdeling sætte sig sammen med entreprenørerne og rådgiverne for at se på mulige besparelser. (10/7)

Uge 29 - 13. juli til 17. juli



MT Højgaard og Jorton bygger på sygehus

MT Højgaard skal opføre det 155.000 kvm store råhus til det nye universitetshospital i Aalborg. MT Højgaard skal udføre betonarbejdet, der omfatter støbning af kældre, søjler og etagedæk. Dertil kommer montage af facadeelementer samt en række jord- og kloakarbejder.

Region Nordjylland har også skrevet kontrakt med Jorton om en byggepladsentreprise på 62 mio. kroner. Den omfatter en række ydelser i forbindelse med etablering og drift af byggepladsen. (13/7)

Jysk entreprenør vinder på Sjælland

Kaj Bech Murer- og Entreprenørfirma med base i Holstebro har sammen med Moe A/S som rådgivende ingeniører og smedevirksomheden Koldkjær A/S vundet totalentreprisen på fremstilling, levering, rådgivning og montering af en ny stibro ved Overdrevsvej i Hillerød. Broen skal erstatte en bro, der blev påkørt og styrtede ned i november sidste år. Totalentreprisen har en værdi af 2,6 mio. kroner. (13/7)

Odense har fået ny stibro

To nye brosektioner blev i weekenden sat på plads over motorvejen E45 ved Odense. Arbejdet skete på få timer i løbet af weekenden 11-12. juli.

Det er M.J. Eriksson A/S der har entreprisen på arbejdet med motorvejen, og de har således hyret MT Højgaard til at støbe de to broer. (14/7)

Byggeriet har flest tabte job

Det samlede jobtab ved konkurser i første halvår af 2015 ligger cirka 16 procent højere end i 2014. Byggeri og industri tegner sig for de fleste tabte arbejdspladser, viser en analyse udført af eStatistik udført for FSR – danske revisorer.

Flest job er gået tabt i Bygge og anlæg, hvor 1.251 fuldtidsstillinger er forsvundet. Industrien følger efter med et tab på 831 job. (15/7)

Maling-fabrik halverer energiregning

Teknikentreprenøren Caverion A/S har skiftet det ene af to gasfyr ud hos producenten af maling Teknos A/S i Vamdrup ved Kolding. Investeringen tjener sig hjem på under to år og vil på fem år spare over 1 mio. kroner.(15/7)

Bedragerisag er forsinket

En straffesag om afpresning og millionsvindel med leasede entreprenørmaskiner er blevet stærkt forsinket i Københavns Byret.

Årsagen er en sygemelding fra den hovedtiltalte mand, 45-årige BH. Han var daglig leder af firmaet FH Byg ApS., som er blevet kaldt entreprenørbranchens svar på IT Factory. Indtil videre er sagen mod BH og fire andre mænd blevet forsinket i mere end 10 måneder. [CHARENTITY]8[/CHARENTITY](16/7)

Nordjysk havn får ansigtsløft

Per Aarsleff er tæt på at få kontrakten på fornyelse af Frederikshavn Havn. Opgaven til over 500 mio, kroner. omfatter 600 meter ny kaj, 30 hektar stort bagland og udvidelse og uddybning af sejlrenden til 12 meter.

Per Aarsleff skal udføre udvidelsen i totalentreprise med datterselskabet VG Entreprenør og Rohde Nielsen som underentreprenører og med Grontmij som rådgiver. Selve opførelsen begynder først i 2016, mens hele projektet ventes at stå færdigt i foråret 2018. (16/7)

Grønland får isfjordcenter

Qaasuitsup Kommune, Grønlands Selvstyre og Realdania har netop underskrevet en partnerskabsaftale om et kommende isfjordcenter ved Ilulissat nord for isfjorden Kangia, der er optaget på Unesco’s liste over verdensarv.

Det er anslået, at de samlede udgifter til etableringen af centret, inklusive udstillingsdelen, er 108 mio. kroner. (16/7)

Tre ud af fire har sorte tal

Næsten tre ud af fire byggevirksomheder har nu sorte tal på bundlinjen, og andelen af byggevirksomheder med fremgang i indtjening og egenkapital ligger på det højeste niveau siden 2010. Det viser en ny analyse fra Spar Nord. (17/7)

Bøde for ulovlig brug af logo

Maskinkontrolordningen og Dansk Byggeri passer godt på sine logoer. Det har blandt andet ført til en bøde på 20.000 kroner til en virksomhed, som ulovligt har benyttet sig af Maskinkontrol-logoet. Virksomheden har reklameret med at være medlem af Maskinkontrol-ordningen. Ordningen kvalitetssikrer de årseftersyn som de deltagende værksteder udfører på entreprenørmaskiner. (17/7)

Slagterigrund bliver til boliger

I flere år har det været uvist, hvad der skulle ske med slagterigrunden og de gamle slagteribygninger i Roskilde. Nu har Boligselskabet Sjælland sat sig i spidsen for udviklingen af området.

Den 11.355 kvm gamle slagterigrund er samtidig stor nok til, at der kan skabes et grønt og indbydende boligområde med almene boliger, erhvervslokaler og private boliger opført af KPC. (17/7)

Uge 30 - 20. juli til 24. juli



Medvind for NCC

NCC’s danske afdeling nåede en omsætning i første halvår 2015 på 3,1 mia. kroner, hvilket er en fremgang på 31 procent i forhold til samme periode sidste år. Indtjeningen steg endnu mere. Den kom op på 98 mio. kroner mod 39 mio. kroner i første halvår 2014.

Ordrebeholdningen vokser fortsat og er efter en ordretilgang på 2,9 mia. kroner i første halvår nu oppe på 6,6 mia. kroner. (20/7)

Inwido har fremgang

Den skandinaviske vindueskoncern Inwido fortsætter fremgangen i første halvår af 2015. Det viser tallene i koncernens netop offentliggjorde halvårsregnskab, hvor der er vækst på alle parametre.

Omsætningen er vokset med fem procent og ordretilgangen med én procent, mens overskudsgraden nu er på 8,6 procent, hvor den i første halvår af 2014 var på 2,3 procent. (20/7)

Lokal entreprenør på renovering

Entreprenørfirmaet Hansson & Knudsen A/S fra Odense er indstillet til en kontrakt på hovedentreprisen vedrørende en renovering og ombygning af Munkebjergparken afd. 9 i Odense for boligorganisationen Civica. Et projekt til 60 mio. kroner. (20/7)

Kommuner kan spare millioner

Hvis private virksomheder stod for eksempelvis at slå græsset, lappe hullerne i vejen eller tømme skraldespandene i byens parker, så kan landets kommuner tilsammen spare cirka 550 mio. kroner om året.

Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der kortlægger, hvor meget eller lidt kommunerne udliciterer på de tekniske områder. (20/7)

Caverion udvider i Viborg

Teknikentreprenøren Caverions servicecenter i Viborg rykker nu i større lokaler. Caverions Viborg-afdeling er i løbet af det seneste år gået fra to til seks ansatte, og med en ambition om at øge antallet af medarbejdere til mellem 10 og 15 medarbejdere har det krævet større faciliteter. Derfor har Caverion taget et nyt 250 kvm stort servicecenter i brug. (21/7)

Seas vinder driftsudbud

Den sjællandske energi- og fibernetkoncern Seas-NVE skal fremover stå for drift og vedligehold af gadebelysningen i Frederikssund, Ballerup og Roskilde Kommuner.

De nye aftaler har en samlet værdi på godt 80 mio. kroner.(21/7)

Sverige er guld for byggeriet

Ud af en samlet international omsætning på 18,1 mia. kroner anlagde bygge- og anlægsbranchen projekter for 3,4 mia. kroner i Sverige i 2014, hvilket svarer til godt 19 procent af den samlede internationale omsætning. Det viser en ny opgørelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), Danske Ark og Dansk Byggeri. (21/7)

Positivt halvår for malerne

39 procent af landets malermestre oplevede stigende omsætning, mens 24 procent omsatte for mindre i forhold til de første seks måneder af 2014. Det viser Danske Malermestre nye konjunkturmåling.

Men bortfaldet af Boligjobordningen ved årsskiftet kostede omsætning. (21/7)

Erhvervsvenlige kommuner

Det er blevet nemmere og billigere at drive virksomhed i flere af landets kommune og særligt de jyske kommuner udmærker sig, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. På 16 ud af 22 parametre om alt fra skatter og afgifter til ventetiden på en byggetilladelse og åbningstiden på genbrugspladsen er kommunerne blevet mere erhvervsvenlige. (22/7)

Togfond mangler finansiering

En lavere oliepris skaber nu problemer for TogfondenDK, som blandt andet skal sikre den såkaldte timemodel på jernbanerne mellem de store danske byer. Det er tre af partierne bag Togfonden DK, som nu sår tvivl om finansieringen bag Togfonden DK. (22/7)

Byggeweb i global ekspansion

Den tyske producent af digitale værktøjer til byggeriet, RIB Gruppen, etablerer sig nu i sin ottende geografiske region med købet af den spanske virksomhed, Soft SA, som er en af de førende inden for software til byggeindustrien i Spanien og Latinamerika. RIB Gruppen købte sidste år Byggeweb A/S. (23/7)

EU godkender Femern-finansiering

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har godkendt den danske finansiering af Femern-projektet. Det var rederiet Scandlines, som bad EU tage stilling til den danske finansieringsmodel, som Scanlines finder er ulovlig og konkurrenceforvridende.

Vestager mener, at vej- og jernbaneforbindelser i Danmark udgør en integrerende del af det offentlige transportnet i Danmark, og offentlig finansiering af sådanne almene infrastrukturer vil derfor ikke kunne fordreje konkurrencen eller påvirke samhandelen mellem EU’s medlemsstaterne. (23/7)

Kollapset hal er genudbudt

Københavns Kommune har offentliggjort det nye udbud på genopførelsen af den kollapsede Club Danmark Hallen i Valby. Det oprindelige udbud blev annulleret, da tilbuddene lå mellem 23 og 42 mio. kroner over budgettet på 56,5 mio. kroner. (24/7)

København bygger nyt arkiv

Københavns Kommune tager til september 2017 en helt ny arkivbygning i brug. Kommunen har netop udbudt bygherrerådgivningen på opførelsen af en 7.150 kvm stor magasinbygning med et samlet budget på 115,5 mio. kroner. (24/7)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.856