Byggenyt
KØBENHAVN: Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 261 ”Provstevej” (moske og kulturcenter på Dortheavej), Bispebjerg indstilles nu til politisk godkendelse i Borgerrepræsentationen i København. Tillægget vil muliggøre, at der kan opføres en ny bygning med moske og kulturcenter på Dortheavej i Bispebjerg Bydel.
I første omgang behandles forslaget i Teknik- og Miljøudvalget den 22. juni.
Ejendommene på Dortheavej 45 fungerer i dag som moske og kulturcenter for Islamisk Trossamfund indrettet i tidligere erhvervsbygninger, som er uhensigtsmæssigt indrettet til funktionerne tilknyttet moskeen. Bygherre ønsker derfor nye tidssvarende rammer på samme sted.
Den nye bygning indebærer, at en stor del af grunden bliver fyldt ud i et samlet bygningskompleks. Den foreslåede nye bygning er placeret på hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej. Bygningen vil få et bruttoetageareal på cirka 2.890 kvm. Bygningen består af et antal kuglehvælv i forskellig højde, der skaber et samlet bygningskompleks i en ny moderne arkitektonisk helhed.
REGION SJÆLLAND
RINGSTED: Ringsted Byråd vedtog med budget 2015 at afsætte penge til at omdanne Søholmens Børnehave til en 0-6 års institution, og i den forbindelse at afsøge mulighederne for en sammenlægning af Søholmen og den private vuggestue i Jystrup.
Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune skal på sit møde på mandag tage stilling til en anlægsbevilling til projektering samt godkende en funktionsbeskrivelse for udvidelsen af Søholmen.
Der er afsat et rådighedsbeløb på 2,184 mio. kroner på budget 2015 til udbygning af Børnehaven Søholmen. Rådgiveren vurderer, at beløbet ikke er tilstrækkeligt stort, blandt andet fordi udbygningen af børnehaven er en kompliceret sag på grund af søbeskyttelses-linjer, skovbyggelinjer og den eksisterende udformning af Børnehaven Søholmen.
Rådgiveren vurderer, at den samlede byggeudgift inklusive rådgivning vil være 2,440 mio. kroner.
Det forventede underskud kan dækkes enten ved at projektet tilføres flere penge inden det sendes i udbud, projektet udbydes i totalentreprise i omvendt licitation, eller at projektet afventer afholdt licitation. Administrationen anbefaler, at projektet tilføres flere penge, inden det sendes i udbud for at skabe størst mulig fremdrift og arbejdsro i processen og en sikkerhed omkring økonomien.
NYKØBING F: Der er konstateret skimmelsvamp i blok D, 2. sal på Rådhuset i Guldborgsund Kommune. Skimmelsvampen er primært opstået gennem en utæt klimaskærm kombineret med en gulvopbygning, hvor det gamle filt er blevet liggende under den nuværende belægning. Teknologisk Institut har gennemgået en række kontorer i den pågældende del af Rådhuset og anbefaler, at der sker en gennemgribende renovering af gulvkonstruktionen i alle lokaler samt at facaden renoveres.
Ejendomscenteret anbefaler på baggrund af Teknologisk Instituts resultater, at samtlige nedslidte vinduer i rådhuset udskiftes, og at gulvkonstruktionerne brydes op og skiftes ud i samtlige lokaler i den berørte del af Rådhuset.
Der foretages yderligere analyser i hele Rådhuset for gulve med lignende opbygning. Der sigtes på en etapevis renovering, så bygningsafsnittet fortsat kan anvendes under arbejdet.
Udskiftning af gulve ventes at koste omkring 400.000 kroner, og udskiftning af nedslidte vinduer for hele Rådhuset ventes gennemført for 4,8 mio. kroner inklusive solafskærmning. Beløbet kan lånefinansieres som et særskilt Esco-projekt med en tilbagebetalingstid på 25 år, hedder det sagsfremstillingen.
Guldborgsund Byråd behandler sagen på sit møde den 22. juni.
REGION SYDDANMARK
SØNDERBORG: Teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune har godkendt et forslag til byggeprojekt for det tidligere Teknikum.
Udvalget har tidligere besluttet at give tilladelse til at nedrive Teknikum-bygningerne på ejendommen Voldgade 3-5 og Blegen 9 i Sønderborg, når der forelå et godkendt byggeprojekt på grunden.
Der foreligger nu et forslag til byggeprojekt fra SIB, som omfatter tre punkthuse med 54 lejligheder i seks-otte etager. Teknik- og miljøudvalget har beslutningskompetencen.
REGION MIDTJYLLAND
ØRUM: Norddjurs Kommunalbestyrelse har vedtaget lokalplan 044-707 med tilhørende kommuneplantillæg for et erhvervsområde syd for Skolebakken i Ørum endeligt. Lokalplanen gør det muligt at anvende området til erhvervsformål, herunder etablere enkeltstående butikker til lokal forsyning med en maksimal størrelse på 1.000 kvm.
HOLSTEBRO: De respektive ejere af storparcellerne A1+A3 og A2+A4 i Tommelise i Holstebro Kommune ønsker at udstykke de to nordligste storparceller A1 og A2 til fritliggende enfamiliehuse.
Ifølge den nuværende lokalplan nr. 408 skal storparcellerne A1-A4 udformes som fire boliggrupper af gårdhuse med i alt cirka 65 boliger. Efter udarbejdelsen af lokalplanen i år 2006 og den efterfølgende arkitektkonkurrence, blev boligmarkedet ramt af krisen, hvilket satte sit præg på salget af boliger i Tommelise. Tre af storparcellerne står øde hen og storparcellen A3 er indtil videre kun halvt bebygget.
Der er udarbejdet et forslag til lokalplan, der imødekommer ønsket om at udstykke til fritliggende enfamiliehuse, som indstilles godkendt til Teknisk Udvalgs møde den 23. juni.
REGION NORDJYLLAND
HALS: Aalborg Byråd har besluttet at igangsætte en byudviklingsplan for Hals for at skabe en fælles vision og en handlingsplan for byen. Hals er én af i alt 11 oplandsbyer, som kommunen vurderer har et særligt byudviklingspotentiale.
Derfor gennemføres en fordebat, hvor alle indtil 10. juli har mulighed for at komme med idéer, synspunkter og forslag til byudviklingsplanen, til brug for den videre proces.