23948sdkhjf

Kommune indvier hidtil største anlæg til klimahåndtering

Gladsaxe Kommune indvier på lørdag 14 nye regnvandsbassiner, der skal adskille regnvand og spildevand
Gladsaxe Kommune tager på lørdag et helt nyt tiltag i brug i kampen mod regnvand. Her indvier kommunen vest for København sit hidtil største anlæg for regnvandshåndtering.

Anlægget består af 14 nye regnvandsbassiner og en række grøfter og vandløb på idrætsanlæggene ved Gladsaxe, og fremover vil regnvand fra området omkring Gladsaxe Stadion blive adskilt fra spildevandet og i stedet løbe ud i de bassiner og vandløb, der er lavet på idrætscenteret.

Ved ekstreme regnskyl vil regnvandet på den måde holdes væk fra veje og kældre. Og når der ikke er vand i bassinerne, vil de danne ramme for idrætsaktiviteter og ophold til glæde for Gladsaxes borgere.

Projektet er udført i samarbejde med Nordvand A/S og det særlige Vandplus-projekt med støtte fra Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Naturstyrelsen.

”Som andre kommuner har vi i Gladsaxe haft udfordringer med at håndtere de ekstreme regnskyl. Vandplus er et fantastisk eksempel på, hvordan man kan tænke innovativt i forhold til at integrere regnvandsløsninger i byens rum. Vi har både skabt en løsning til håndtering af regnvand og forbedret vores byrum med nye områder til leg og bevægelse”, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (V).

Rekreative muligheder

Byens borgere med hang til skateboards, hoppepuder, paddle tennis og udendørs træning vil fremover kunne gå i bassinerne eller bruge faciliteterne langs vandløbene. Nye stiforbindelser langs bassiner og grøfter skulle også gerne lokke flere til at lægge deres gå- eller løbetur gennem anlægget, og benytte sig af de nye rekreative muligheder og tage ophold og se på de mange aktiviteter, der finder sted på området.

”Vandplus i Gladsaxe viser, hvordan behovet for regnvandsopsamling kan ses som en kreativ udfordring, der kan bidrage med nye værdier til fritidslivet. I stedet for at lave et kedeligt teknisk anlæg, er der i Gladsaxe skabt nye former for idrætslandskaber og ny plads til uformelle aktiviteter. Gladsaxe Stadion får en helt anderledes og mere bred appel blandt gamle og nye brugergrupper på grund af løsningerne, der er udarbejdet i Vandplus”, siger direktør Esben Danielsen fra Lokale og Anlægsfonden.

brahe

Vandplus
Fire nytænkende klimatilpasningsprojekter under Vandplus viser vejen for, hvordan man kan skabe rekreative aktivitetsmuligheder i forbindelse med nødvendige vandtekniske miljøtiltag i Danmark. Hensigten er, at projekterne kan stå som pejlemærker, der kan inspirere politikere, forsyningsselskaber og kommunale planlæggere til i fremtiden at samarbejde for at skabe merværdi og synergi, når der anlægges vandtekniske løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109