Håndværksrådet glæder sig
Det er positivt, at Svendborg nu udbyder hushåndværkerydelser i forskellige fagområder, mener Håndværksrådet
”Det er vi rigtig glade for. Det gør, at både små og store kan byde med, og det kan være med til at skabe lokal beskæftigelse og uddannelsespladser og give unge lyst til at blive i området på grund af beskæftigelsen”, siger Frank Korsholm, afdelingschef i Håndværksrådet og understreger, at det ikke skal forstås sådan, at udbuddene kun bør gå til lokale.
Han påpeger, at modellen generelt er ved at vinde frem efter aarhusiansk forbillede og fremhæver, at Aarhus fik SMV-prisen sidste år, da de som udgangspunkt netop udbyder alle bygge- og anlægsopgaver i fagentrepriser.
Besparelser kan hentes
Rammeudbuddet i Aarhus dækker hele kommunen og omfatter tømrer-, murer-, maler-, VVS- og elinstallationsarbejder i en fireårig periode fra og med 1. januar 2013.
Byen er blevet opdelt i ni geografiske delområder, og i hvert delområde er der oprettet en liste med 10 virksomheder inden for hvert fagområde, og også her er kaskademodellen i spil.
En model, som kommunen overordnet set er godt tilfreds med, oplyser Tommy Nielsen, indkøbs- og udbudskonsulent i Borgmesterens Afdeling under Aarhus Kommune.
Han fremhæver, at kommunen vil arbejde videre med modellen, når perioden på de fire år udløber.
”Der er ingen tvivl om, at vi laver det igen - måske med nogle justeringer om listeantal”, siger han og påpeger, at et konservativt bud på kommunens besparelse som følge af rammeudbuddet er på 10-15 procent.
Den største gevinst mener han kommer med de ensartede kontraktforhold i forbindelse med udførelse af arbejdet.