23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

MUNKE BJERGBY: Sorø Kommune har givet tilladelse til etablering af to søer på Døjringevej 38, Munke Bjergby.

Klagefristen udløber den 23. april 2015.

REGION SYDDANMARK

BOGENSE: Der har været afholdt licitation på Søbadet i Bogense, og resultatet ligger langt over det beregnede overslag fra totalrådgiver. Projektet kan ikke gennemføres som planlagt inden for den afsatte økonomiske ramme på 4,5 mio. kroner, og tidsplanen kan heller ikke overholdes. Den lød på, at det nye søbad skulle være klar i juni måned i år.

Teknik- og Miljøudvalget besluttede på sit seneste møde, at etableringen af anlægges skal fortsætte som beskrevet i model 1, som går ud på at projektet tilpasses den afsatte økonomiske ramme på 4,5 mio. kroner til fase 1 og 2. Det betyder, at følgende elementer gennemføres: Fuldt indrettet velfærdsbygning, beachvolley og strandområde, to omklædningskabiner og depot, søbad med krabbebassin.

Sunke Arkitekter er totalrådgiver på projektet.

MIDDELFART: Middelfart Byråd bliver på sit næste møde, der finder sted den 7. april, bedt om vedtage Stiplan for Middelfart Kommune endeligt.

Forvaltningen foreslår, at stiplanen vedtages endeligt, og at de afsatte puljemidler fordeles med fem mio. kroner til mindre projekter, 14,4 mio. kroner til større projekter og 0,6 mio kroner til lokalruter - i alt 20 mio. kroner fordelt på de kommende fire år.

Stiplanen tager udgangspunkt i de stiforbindelser, som allerede findes i kommunen, og bygger videre med henblik på at opnå et sammenhængende net af henholdsvis transportforbindelser og rekreative forbindelser. Målet er at skabe god tilgængelighed for bløde trafikanter – til skole, fritidsaktiviteter, arbejde, uddannelse og offentlig transport - samt øge antallet af ture på cykel og til fods.

Der søges ekstern medfinansiering til projekterne. Antallet af gennemførte projekter vil afhænge af, hvor megen medfinansiering det lykkes at opnå.

REGION MIDTJYLLAND

RANDERS: Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune har godkendt et forslag til tillæg til spildevandsplanen.

Forslaget omfatter placering af regnvandsbassiner i henholdsvis Hvidsten og Gimming. Der planlægges nedsivning af regnvand på enkelte ejendomme og en vejstrækning.

Gimming og Hvidsten er i den gældende spildevandsplan planlagt separatkloakeret.

Tillægget gør det muligt for Randers Spildevand A/S i forbindelse med udførelsen af den planlagte kloakseparering i Gimming og Hvidsten at erhverve arealer til regnvandsbassiner og etablere nye kloakledninger med mere.

Projektet påregnes gennemført og finansieret af Randers Spildevand A/S med påbegyndelse i år og forventet afslutning senest i 2017.

LÅSBY: I Låsby i Skanderborg Kommune bliver et nyt område til opsamling af regnvand også til et af landets første aktivitetsområder med stort fokus på udendørs crossfit-træning.

Det er ”Blochs grund” i Låsby, der bliver omdannet til et parkområde med bassiner til regnvandsopsamling og en række forskellige aktivitetsmuligheder målrettet både meget aktive crossfit­udøvere og mere afslappet motion og ophold.

Området ved Blochs grund er sårbart overfor de mere hyppige pludselige regnskyl med store mængder vand, der rammer Danmark, og der er stor risiko for oversvømmelser af såvel grunden som de omkringliggende bygninger.

Derfor besluttede Skanderborg Kommune, at Blochs grund skulle ændres til et område, der kunne opsamle de stigende mængder regnvand.

Lokale og Anlægsfonden har tidligere taget initiativ til en række projekter, hvor kommunale tekniske anlæg udvikles til også at være rekreative opholdsområder og aktivitetspladser. Derfor blev fonden inviteret med i udviklingen af projektet i Låsby, som fonden nu har valgt at støtte økonomisk med 3,5 mio. kroner.

Bassinerne i det nye parkområde bliver udformet som små naturligt udseende søer med bevoksning. Til dagligt vil søerne rumme en mindre mængde vand, som dog kan udvides helt op til 25.000 kbm ved de størst tænkelige regnskyl.

Aktivitetsområderne er udviklet i nært samarbejde med lokale crossfit-eksperter, hvilket sikrer, at denne kombination af styrke- og konditionstræning vil kunne dyrkes bedst muligt.

Der bliver også plads til 400 meter asfalteret stiforløb til skateboards og løbehjul.

Projektet er tegnet af Labland Arkitekter.

RANDERS: Randers Byråd ønsker en fornyet behandling af forslag om etablering af signalanlæg ved Vestervangsskolen. Det er foreslået, at der i stedet for et signalanlæg etableres ramper fra de eksisterende cykelstier langs Hobrovej til fællesstien med tunnel under Hobrovej ved Anisvej og Urmagervej.

Byrådet besluttede den 2. marts 2015 at give anlægsbevilling til en række skolevejsprojekter ved Kristrup Skole, Søndermarksskolen og Vestervangsskolen, og ved Vestervangsskolen blev det blandt en række andre tiltag foreslået at opsætte signalanlæg i krydset mellem Hobrovej og Nålemagervej for at forbedre muligheden for at trafikanter kan komme til og især fra Nålemagervej og ud på Hobrovej.

Der er imidlertid bekymring for, at flere forældre vil vælge at køre deres børn til skolen, fordi et signalanlæg vil gøre adgangen lettere. Det alternative forslag med ramper og cykelsti vurderes derimod at forbedre forholdene for cyklister og gående og medvirke til at få flere elever til at transportere sig selv i skole.

Miljø- og teknikudvalget besluttede på sit seneste møde at indstille til byrådet, at den givne anlægsbevilling i stedet for signalanlæg ved Nålemagervej bruges på etablering af en dobbeltrettet cykelsti med ramper til fællessti ved Anisvej og Urmagervej.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079