23948sdkhjf

Herlev vælger frivillighed frem for tvang

Herlev tror mere på partnerskab end sociale klausuler
Herlev Kommune var i 2010 den første kommune, der indgik en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri om at skaffe lærepladser til de unge i kommunen. Nu fornyer og udvider parterne aftalen, så den også omfatter unge i aldergruppen 25-30 år.

- Det sker, fordi resultaterne hidtil har været gode. Vi er kommet langt med dialog og frivillige aftaler, og den vej vil vi fortsætte, siger Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S).

Han oplyser, at mange af kommunens unge, der var i gang med en træuddannelse, var uden praktikplads, da partnerskabsaftalen blev indgået i efteråret 2010.

Nu har næsten alle læreplads.

- Frivilligheden har fungeret rigtig godt. Vi har et godt kendskab til vores unge mennesker, og den tætte dialog mellem skoler, UU-vejledere og virksomheder bærer frugt. Derfor er det naturligt nu at udvide samarbejdet, så det også omfatter gruppen af unge fra 25 til 30 år. De skal måske ikke nødvendigvis have en praktikplads til en erhvervsuddannelse, men har brug for opkvalificering og virksomhedspraktik for at kunne få en plads på arbejdsmarkedet, siger borgmesteren.

Dialog om socialt ansvar

Herlev Kommune vil ikke følge flere andre socialdemokratisk ledede kommuner og bruge sociale klausuler for at sikre lærlinge på kommunale byggeopgaver.

- Da vi lavede partnerskabet med Dansk Byggeri gav vi håndslag på, at vi så ikke efterfølgende kom rendende med sociale klausuler, og det gør vi naturligvis ikke og har ingen planer om det. Når en opgave har været i udbud og en entreprenør eller leverandør er valgt, så tager vi derimod en dialog med vinderen om mulighederne for at vise socialt ansvar, siger Thomas Gyldal Petersen.

Det er vejen frem

Dansk Byggeri er glade for, at partnerskabsaftalen med Herlev både forlænges og udvides.

- Resultaterne af partnerskabsaftalen med Herlev viser med al tydelighed, at vejen frem bygger på samarbejde og tæt dialog. Både når vi skal have flere unge til at kende, vælge og gennemføre erhvervsuddannelser, og når vi skal skabe mulighed for lærlingekontrakter, der bidrager til en stærkere og godt kvalificeret byggebranche blandt de helt unge og nu også blandt de 25-30-årige, siger formanden for Dansk Byggeri Hovedstaden, Per Engsø Larsen.

Siden partnerskabsaftalen blev indgået har 56 unge fra Herlev fået praktikplads i et af byggefagene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1