Scor guldet i nabolandet mod nord
Investeringerne i den norske bygge- og anlægssektor stiger i de kommende år. Derfor bør danske byggevirksomheder kigge mod nord
Men det betyder ikke, at potentialet ikke er til stede. I Norge ventes investeringerne i bygge- og anlægssektoren at stige med fire procent i år og fem procent i i 2014 og dermed nå op på et investeringsvolumen på knap 367 mia. norske kroner (337 mia. kroner).
Det skal udnyttes, og derfor holder Dansk Byggeri og Væksthus Hovedstadsregionen vækstmøde den 31. oktober med fokus på, hvordan håndværksvirksomheder, entreprenører og producenter af byggematerialer bedst kan gribe mulighederne og komme i gang med eksport til Norge.
Blandt oplægsholderne er Lars Petersen og Bjarne Poulsen fra virksomheden Dansk Brønd Teknik.
Virksomheden har med sin patenterede teknik til renovering af vejbaner udvidet forretningen til Norge.
De fortæller blandt andet om udfordringer og muligheder, når man skal ind på et nyt marked.
- Vi startede ud i Sverige, men kunne ikke få markedsført vores løsninger på den rigtige måde. Derefter fik vi med hjælp fra Eksportrådet og Dansk Byggeri sammensat en eksportpakke og kom på den måde til Norge. Som lille virksomhed er det jo afgørende at få den rette viden og indsigt, og den fik vi serveret på et sølvfad. Så en vigtig grund til vores succes er, at vi fik det skåret på den helt rigtige måde fra starten. Vi vidste præcis, hvilke oplysninger og hvilken personkreds vi skulle bruge for at lykkes, fortæller Lars Petersen fra Dansk Brønd Teknik.
Bliv klogere
Hos Dansk Byggeri ser chefkonsulent Anita Kurowska Larsen vækstmødet som en god mulighed for virksomhederne til at blive klogere på, hvad der venter dem, hvis de vil eksportere til Norge.
- Vores erfaring viser, at to ud af tre virksomheder trækker sig ud af eksportmarkedet inden for det første år. Det er et stort spild af ressourcerne, og det vil vi gøre noget ved. Vi oplever nemlig, at virksomhederne ikke altid er forberedt på, hvad der venter dem i Norge og derfor heller ikke helt er afklaret med, om de i virkeligheden er klar til eksport. Så det rette faglige informationsgrundlag er et meget vigtigt element for at få succes med eksport, siger Anita Kurowska Larsen.