23948sdkhjf

Mindre Pihl-kreditorer vil have ekstra kurator

En række kreditorer hos det krakkede Pihl & Søn kræver en tredje kurator indsat for at varetage deres interesser
Det trækker op til et større slagsmål blandt kreditorerne i det krakkede Pihl & Søn.

Det anslås, at der er såkaldte simple krav for cirka to mia. kroner, og at en meget stor del af dette beløb er penge, som en lang række entreprenørvirksomheder har til gode.

Men Morgenavisen Jyllands-Posten kunne i går berette, at rækken af underleverandører og lønmodtagere med tilgodehavender er bange for, at de to kuratorer, der håndterer krav for over to mia. kroner, ikke er uvildige.

Derfor er kreditorerne gået til Sø- og Handelsretten med et krav om, at der indsættes en tredje kurator, der kan tale deres sag.

- Vi vil have underleverandørernes repræsentant ind i kuratellet, så vi sikrer, at vores medlemmers interesser bliver tilgodeset i boet, siger Henrik Garver, der er adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, til Jyllands-Posten.

Advokater hjalp Pihl

Dansk Byggeri har ligeledes på vegne af en lang række små og mellemstore bygge- og anlægsvirksomheder rejst kravet om en tredje kurator.

- Konkursen gør ondt i mange entreprenørvirksomheder, og det er også baggrunden for, at vi i Dansk Byggeri forsøger at samle branchens udestående og få plads ved bordet hos kuratorerne med det formål at sikre, at også entreprenørerne bliver tilgodeset, siger adm. direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri rejser i den forbindelse tvivl om hele konkursens forløb, som kan se ud som om, at det er meget fordelagtigt tilrettelagt for de finansielle kreditorer og meget ugunstigt for eksempelvis entreprenørerne.

Entreprenørerne har nemlig på den tid af året, hvor konkursen er bekendtgjort allerflest penge til gode. Og Dansk Byggeri noterer samtidig, at de finansielle kreditorer med en såkaldt "sikkerhedspakke" fik trukket 300 mio. kroner ud af boet inden konkursen via rådgivning fra deres advokater.

Samme firmaer

I kuratellet, som er de advokater, der skal rydde op i konkursboet, sidder Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater og Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert.

Begge firmaer var involverede i Pihl & Søn inden konkursen på vegne af de finansielle kreditorer, Danske Bank, Tryg og kreditforsikringsselskaberne Euler Hermes og Atradius.

Det er altså de selvsamme advokatfirmaer, som har hjulpet med at undgå konkursen og foretaget dispositioner herefter, som nu optræder som kuratorer.

- Nu optræder de så i en rolle, der skal tjekke, om der forud for konkursen er foretaget korrekte dispositioner eller dispositioner af en karakter, der kræver, at der føres penge tilbage til boet, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri har siden konkursen samarbejdet med Lett Advokater med henblik på at skabe samling på entreprenørernes krav. Det betyder, at de medlemmer af Dansk Byggeri, der har udeståender kan henvende sig til Lett Advokater med henblik på at sikre entreprenørernes mulighed for at få, hvad der tilkommer dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127