23948sdkhjf

Ledige skal udføre naturpleje

Ny aftale skal tilbyde arbejdsløse på kanten af arbejdsmarkedet og andre udsatte et midlertidigt arbejde i naturen
Miljøministeren og Enhedslisten vil med en ny fireårig finanslovsaftale til sammenlagt 8,5 mio. kroner tilbyde arbejdsløse på kanten af arbejdsmarkedet og andre udsatte et midlertidigt arbejde i naturen.

Dermed skal socialt udsatte og mennesker på vej ud af dagpengesystemet blandt andet ud og plante træer og hjælpe sjældne planter.

Hensigten er at det for mange kan øge chancerne for et nyt arbejde.

- Jeg er sikker på, at mange savner mere indhold i dagligdagen og vil opleve det meget positivt at komme ud i naturen. Vi har allerede 200 skovhjælpere, der er udfordret på forskellig vis, som elsker at gå på arbejde hos os. Tankegangen bag den ordning vil vi nu brede ud til også at omfatte arbejdsløse, som ikke er klar til et almindeligt job. Og der er masser af gode, konkrete og meningsfulde opgaver, som venter på at blive løst ude i naturen, siger fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Styrker sundheden

Arbejdet i naturen kan blandt andet være naturpleje i fredede områder, bekæmpelse af invasive planter som bjørneklo, plantning af bynær løvskov og vedligeholdelse af stier. Normalt vil arbejdet foregå i hold af fire til 10 personer.

- Vi giver mennesker en chance for at få en velfungerende dagligdag og et arbejdsliv, de måske ellers ikke havde mulighed for. Arbejde under åben himmel styrker sundheden og giver sociale relationer for mennesker, der ellers ofte mangler et stærkt netværk, siger Per Clausen, der er miljøordfører for Enhedslisten.

Tre koordinatorer

Naturstyrelsen vil ansætte tre koordinatorer, som skal hjælpe med at skabe aktiviteter i naturen for arbejdsløse, der har brug for en særlig indsats for at komme tættere på et rigtigt job. Koordinatorerne skal opdyrke samarbejdsprojekter med kommuner og foreninger med videre om egnede aktiviteter.

De nye koordinatorer bliver placeret på Naturstyrelsens lokalenheder Sønderjylland, Vestsjælland og Vestjylland.

Med det nye initiativ imødekommer miljøministeren desuden kommuner og jobcentre, der efterspørger mere viden om de alternative grønne jobtilbud. Normalt er tilbuddene skruet sådan sammen, at Naturstyrelsen stiller arealer til rådighed og giver idéer til arbejdsopgaver i naturen, mens kommunerne udbetaler løn og hjælper med transporten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094