23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Kommune har frem til 11. april et forslag til lokalplan, Anneks til Dommergården, fremlagt til offentlig høring. Planforslaget omfatter ejendommen Chr. Møllers Vej 6 i Gl. Skagen og giver mulighed for, at ejendommen kan anvendes til boligformål. Lokalplanforslaget har i øvrigt til formål at bevare den eksisterende bygning i form og ydre fremtræden.

HJØRRING: Det går fremad med planerne om at renovere Codanhus i Hjørring og her skabe et nyt rådhus med plads til 630 ansatte.

Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S har siden december arbejdet på højtryk for at lave den endelig version af rådhuset, og forleden blev tegningerne præsenteret for økonomiudvalget. De forelagte illustrationer er forholdsvis tæt på det endelig resultat, og økonomiudvalget godkendte retningen, skriver Nordjyske Stiftstidende.

REGION MIDTJYLLAND

ODDER: Odder Byråd har vedtaget en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen for et blandet bolig- butiks- og erhvervsområde ved Østergade 2 i Odder endeligt. Vedtagelsen betyder, at området er udlagt til bolig- butiks- og erhvervsformål, og der kan opføres bebyggelse med en højde på op til 12 meter.

AULUM: Rema 1000 gør nu omsider klar til at udvide butikken i Aulum med cirka 300 kvm, skriver Herning Folkeblad. Rema 1000 har for kort tid siden fået byggetilladelse fra Herning Kommune og er i øjeblikket ved at indhente tilbud. Det er planen at gå i gang med at bygge i slutningen af marts, hvorefter man regner med en byggetid på cirka tre måneder.

REGION SJÆLLAND

NYKØBING: I 10 år har Rema 1000 forsøgt at etablere sig i Nykøbing, og der arbejdes nu på et nyt konkret projekt, oplyser adm. direktør i Reitan Ejendomsudvikling, Jan Poulsen, til dagbladet Nordvestnyt. Reitan Ejendomsudvikling arbejder med flere forskellige placeringsmuligheder.

JYLLINGE: En bygherre har søgt om at udvide Jyllingecentret med en tilbygning mod nord og at bygge et privat sundhedshus og ældreegnede boliger øst for centret. I projektforslaget er tilbygningen til centret i én etage på cirka 5.800 kvm og rummer en række nye butikker. Der bliver parkeringskælder under tilbygningen og parkering øst og syd for centret. Der lægges op til at bygge et sundhedshus i to etager, og boligerne er tænkt i to eller tre etagers blokke.

Roskilde Byråd gennemfører en indledende offentlig høring fra 1. til 21. marts.

REGION HOVEDSTADEN

TÅSTRUP: Høje-Taastrup Byråd skal den 28. februar behandle et forslag til lokaplan for en rækkehusbebyggelse i Tåstrup. Plan- og Miljøudvalget besluttede sidste år, at der skal udarbejdes lokalplan for det tidligere butikscenter for Rønnevangscenter 1-3 og for Rønnevangscenteret 5, som man vil anvende til boligformål. Udvalget besluttede, at der kan bygges op til tre etager. Der kan opføres en rækkehusbebyggelse på lidt over 8.200 kvm, hvilket svarer til 68 – 70 boliger. På tværs af bebyggelsen anlægges der en sti, som for hver boliggadeenhed udvider sig til et fælles grønt areal.

Rækkehusene fremstår i bygherrens skitser som to etagers huse med udnyttede tagetager med asymmetriske eller symmetriske sadeltage. En mindre del af boligerne, 8-10 boliger, er to-familieshuse med et vandret lejlighedsskel.

Plan- og Miljøudvalget samt Økonomiudvalget anbefaler byrådet at godkende lokalplanforslaget og fremlægge det til offentlig høring i otte uger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096