23948sdkhjf

Agis Fire & Security A/S

Regnskabsåret 2010/11 har været præget af opbygning af en ny koncernstrategi, strategi og organisation, som følge af at selskabet Agis Fire & Security A/S i Odense i slutningen af 2010 blev opkøbt af Itaipava Holding, Luxembourg.

Året betegnes derfor som et overgangsår præget af en del engangsomkostninger i forbindelse med ejerskifte, navneskift mv. Samtidig har afmatningen på finansmarkederne betydet faldende omsætning, og på trods af en positiv ordreindgang i 2. halvår, betegnes regnskabet som ikke tilfredsstillende. Omsætningen faldt med 14 procent til 130 mio. kr., mens bruttoresultatet faldt fra 27 mio. kr. til 26 mio. kr. Administrationsomkostningerne er væsentligt nedbragt som følge af fusionen, bl.a. fordi medarbejderantallet er nedbragt fra 141 til 123. Som følge af fusionen er der afholdt andre driftsomkostninger på 4 mio. kr., hvilket medfører et resultat af primær drift på minus 5,5 mio. kr. mod minus 10,0 mio. kr. året før. Overskudsgraden blev minus 4,2 procent, mod minus 6,6 procent året inden.

Egenkapitalen er nedbragt med 5 mio. kr. til 14 mio. kr., og egenkapitalen blev forrentet med -24 procent. Soliditetsgraden er faldet fra 34 til 26, mens også likviditetsgraden er nedbragt fra 1,17 til 1,02. Ledelsen forventer øget aktivitet i det kommende regnskabsår, bl.a. fordi der er ansat yderligere sælgere, som gerne skulle bevirke en forbedret omsætning og indtjening i 2012. Samtidig er fusionen endelig gennemført, og der ventes derfor et positivt nettoresultat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097