Pas nu på!
Solceller er for alvor kommet på danskernes energimæssige dagsorden. Problemet er først og fremmest et afgiftspørgsmål. Politikerne er nemlig sat i det for dem meget ubehagelige dilemma, at de udadtil ikke forsømmer nogen lejlighed til at fortælle, hvor grønne de er, og hvor meget de bekymrer sig om miljøet, men samtidig er energien i Danmark noget af det hårdest beskattede.
Når politikerne skal vælge mellem statskasse og miljø, vil miljøet altid være taberen. For så er miljøet nemlig oppe mod en embedsstand, der så absolut ikke har lyst til at spare på antallert af buraukrater, fordi skatter og afgifter falder. Men det må være svært for de fleste at fatte, at politikerne hævder, at der i dag ydes tilskud og støtte" til solcelleanlæggene. Solcelleanlæg producerer strøm, og den strøm, som boligejerne ikke selv bruger, sendes ud i elnettet, hvor elselskabet så kan sælge strømmen til andre forbrugere. Der er altså ikke tale om tilskud, men om en produktion af vedvarende energi, der kan sælges videre. Derfor løber elmåleren baglæns for på en ubureaukratisk måde at løse betalingen for den leverede strøm.
At el-måleren løber baglæns, er måske det mest geniale incitament, man endnu har fundet på, til at få danskerne til at investere i mere vedvarende energi. Det incitament risikerer politikerne at slå i stykker i stedet for, at de skaber nye incitamenter til, at man på landets tusinder af etageboliger etablerer solcelleanlæg på tagene til gavn for både beboerne og miljøet.
Derfor kan vi alle håbe, at politikerne bare for én gang skyld tænker sig godt og grundigt om, før de ødelægger mere, end de gavner.
Der står både miljø og arbejdspladser på spil.