23948sdkhjf

København gennemfører ny byfornyelse

Nu er der 72 mio. kroner at søge til renovering af nedslidte boliger på Vesterbro i København
Københavns brokvarterer Nørrebro, Vesterbro og Østerbro har gennemgået en massiv forvandling de senere år med omfattende byfornyelsesprojekter, som har gjort områderne betydelig mere eftertragtede for ikke mindst boligkøberne.

Nye køkkener, badeværelser og klimaskærme har givet bydelene et helt andet ry, men bag de flotte facader er der fortsat mange ejendomme på ikke mindst Vesterbro, som trænger til en kærlig hånd.

Alene på Vesterbro skal beboerne i over 2.000 boliger stadig i kælderen for at komme i bad, og i 200 boliger en tur på bagtrappen for at komme på toilet.

Samtidig mangler en række boliger stadig fjernvarme og er dårligt vedligeholdte med utætte vinduer og tage.

Men det får bygningsejerne nu mulighed for at råde bod på, efter Københavns Kommune og Staten har afsat 72 mio. kroner til en tiltrængt bygningsfornyelse på Vesterbro.

- Selv om der er foretaget en massiv bygningsfornyelse på Vesterbro, er der stadig mange boliger på Vesterbro, der ikke lever op til normal Københavnerstandard, siger Karin Pagh Bakhti, der er arkitekt i Center for Bydesign i Københavns Kommune

Søg selv

I modsætning til tidligere, hvor kommunerne kunne tvinge ejendommene til byfornyelse, er det i dag op til ejerne og andelsforeningerne selv, om de vil søge pengene.

Men det kan i høj grad betale sig at søge puljen til at få sat boligerne i stand, forklarer Karin Pagh Bakhti.

- Bad, toiletter og fjernvarme giver ikke bare sundere og bedre boliger og en billigere varmeregning. Det giver også et generelt løft til boligkaréen og et mere attraktivt kvarter, siger Karin Pagh Bakhti.

Der kan også søges til at renovere facader og for eksempel klimasikre kældrene mod regnvand. Ligeledes kan der søges om fælles grønne gårdhaver, hvor Københavns Kommune betaler fuldt ud, mens beboerne selv skal vedligeholde gårdhaverne.

Hvad angår selve fornyelsen af for eksempel køkkener, bad og klimaskærme er der imidlertid forskellige regler for, hvor meget ejere og andels- og ejerforeninger kan opnå i støtte. Det ligger dog fast, at andels- og ejerforeninger selv skal betale for en del af bygningsfornyelsen.

Det er Københavns Kommune, som står for behandlingen af ansøgningerne, hvor der er ansøgningsfrist den 1. marts 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126