Slagelse ønsker bæredygtig bydel
Bæredygtig byudvikling er det grundlæggende tema for kommende bydel
Der skal nu udarbejdes en helhedsplan for området, der er på næsten 60 hektarer og vil kunne rumme 500-600 boliger. Området forventes udbygget over de kommende 20-25 år.
- Visionen er, at både området som sådan og de enkelte boliger i området skal være bæredygtig, oplyser Niels Jørgensen (K), formand for Slagelses plan- og byggeudvalg.
Ønsket om at tænke helt nyt betyder, at Slagelse Kommune lægger en ekstraordinær offentlighedsfase ind i planlægningen.
Der kommer simpelthen en særlig idéfase, der giver mulighed for at interesserede kan bidrage med ideer til, hvordan der i bydelen kan arbejdes med bæredygtig byudvikling. Samtidig inviteres til møder og workshop for at få udviklet ideer til helhedsplanen. Idefasen varer fra midt i januar til midt i februar, hvorefter plan- og byggeudvalget skal prioritere de indkomne forslag til brug for den helhedsplan, som forventes færdig om et halvt år og derefter skal i høring.
Et helt åbent sind
- Idefasen er åben for alle, men vi tror, at det i høj grad vil være arkitekter, private byplanlæggere og visse dele af erhvervslivet, der vil komme med idéer, som kan bringe processen videre. siger Niels Jørgensen.
- Vi har ikke lagt faste rammer for, hvordan man kommer frem til bæredygtigheden. Det ville være forkert at lave en idéhøring, hvis vi på forhånd havde lagt os fast. Alt er åbent. Vi har en vision om bæredygtighed både med hensyn til miljø og økonomi, og så har vi et helt åbent sind med hensyn til, hvordan vi får gjort visionen til virkelighed, siger Niels Jørgensen.
Han forestiller sig dog, at området skal planlægges på en måde, så regnvandet ikke kommer i kloakken, men i stedet afledes til naturen og en nærliggende å.
En af udfordringerne for den ny bydel bliver, hvorledes man får integreret 120 eksisterende boliger, der er bygget efter gamle principper.