23948sdkhjf

Fleksibelt byggeri er fremtiden

På Bispebjerg Hospital er man i fuld gang med at forudsige fremtiden. I aften vil konkurrenceprogrammet for Bispebjerg Hospitals nye akuthus formentlig blive godkendt af Regionsrådet
Når konkurrenceprogrammet for akuthuset på det nye og udvidede Bispebjerg Hospital i aften formentlig bliver godkendt af Regionsrådet, vil vejen for et fremtidssikret sygehus ligge åben.

Konkurrenceprogrammet beskriver de forskellige behandlingsfunktioner i Akuthuset, så arkitekterne kan tegne det.

- Der har været et ønske om en høj grad af standardisering af for eksempel sengeafsnit og operationsstuer for at sikre, at det er nemt at ændre brugen, når hospitalets behov løbende ændrer sig, siger vicedirektør og projektansvarlig på Bispebjerg Hospital, Claes Brylle Hallqvist til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Otte skopistuer

- Det er rigtig svært at spå om, hvordan verden ser ud om otte år, derfor holder vi den endelige beslutning om indretningen åben længst muligt. Der er i standardafsnittene indlagt fleksible arealer, som kan inddrages til de forskellige afsnits behov. Eksempelvis kan de afsnit eller funktioner, som har mange hjælpemidler, have brug for større depotrum og inddrage fleksible arealer til det formål.

- Når vi bygger en operationsgang så er det uhensigtmæssigt at vi på et tidspunkt skal bygge en operationsgang 2. Derfor tænker vi fleksible arealer ind, idet vi har lagt otte skopistuer ind ved operationsgangen. Kun én af de otte behøver principielt at ligge der, så hvis der bliver behov for større operationskapacitet, kan vi flytte nogle af skopistuerne og bruge pladsen til operationsstuer i stedet, siger han.

Screeningsprogram

Han fortæller også, at der allerede fra i år kommer øget trafik i skopistuerne, idet man har indført det landsdækkende screeningsprogram for mave/tarmkræft.

- Også i forhold til forsyninger skal man tænke anderledes, i forhold til, at der kommer mere trafik, og måske bygge mere ind i væggene, siger han.

Claes Brylle Hallqvist tilføjer:

- Dispositionsforslaget for Laboratorie- og Logistikbygningen bliver forhåbentlig godkendt af Regionsrådet i aften. Forslaget lægger op til en meget kompakt bygning for at udnytte pladsen bedst muligt. Desuden er det et plus i forhold til bæredygtighed, at vi minimerer overfladearealet. Det giver dog nogle udfordringer med dagslys til arbejdspladser, og derfor er der lavet tre atrier som går gennem hele bygningen og trækker lys ind samt skylights, der sikrer lys til lager- og produktionsområder, siger han

Kontorarbejdspladserne er placeret i periferien af bygningen, hvor de får meget lys, mens produktion og laboratorier er trukket ind i bygningen.

Det betyder, at byggeledelsen slipper for at lave solafskærmning og kan spare noget køling.

En del af dispositionsforslaget er en stor, bred trappe, der kan bruges til arbejdspladser og mindre møder – ud over dens primære funktion som trappe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094