23948sdkhjf

Katedralskolen bygger ud igen

Byggefirmaet Elindco i Jyllinge skal stå for udvidelsen af Roskilde Katedralskole
Katedralskolen i Roskilde har ikke længere kapaciteten til at rumme de mange elever, der søger om optagelse.

Inden for et tiår er elevtallet fordoblet, så der nu er 1.150 elever. Dertil kommer et stigende antal lærere og øvrige medarbejdere, og derfor sætter skolens ledelse nu gang i et byggeprojekt, som blandt andet i kraft af byggeopgavens karakter er planlagt til at foregå i flere etaper. I første omgang gælder det en renovering af kantinen, som samtidig får fordoblet sit areal. Desuden bliver der etableret fire nye undervisningslokaler og et studiecenter. I næste etape følger en ny administrationsfløj og et nyt lærerværelse.

Netop skolebyggeri er lidt af en specialitet for Elindco Byggefirma A/S i Jyllinge. Firmaets administrerende direktør Steen Justesen beretter, at man alene i Roskilde aktuelt har fire igangværende projekter. Arbejdet på Katedralskolen opføres som en hovedentreprise af Elindco.

Klar til sommerferien

- Lige efter jul gik vi gang med en opgave på Tjørnegårdsskolen. Om en måned afslutter vi et renoveringsarbejde på Klostermarksskolen, og til sommer går vi gang med en apteringsentreprise på Roskilde Tekniske Skole, forklarer Steen Justesen.

Arbejdet på Roskilde Katedralskole går i gang med det samme, og første etape skal stå klar, når Katedralskolen i august siger velkommen til en ny årgang, og det er noget, skolens rektor Claus Niller, ser frem til:

- Den sikrer optimale vilkår for fremtidens elever. Vi får den nødvendige plads til at afprøve nye pædagogiske tiltag, lærerne får gode arbejdsvilkår, og det sociale liv på skolen får endnu bedre muligheder for at udfolde sig, siger Claus Niller.

Roskilde Katedralskole indviede i 2010 en helt ny hal, som kan rumme godt 1.000 personer. Halbyggeriet dengang gjorde det muligt at indrette den ene af skolens daværende idrætssale til bandt andet undervisningsrum og øvelokaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078