23948sdkhjf

Køge fremtidssikrer pumpestationer

Hos Energiforsyningen i Køge Kommune er 110 pumpestationer blevet fremtidssikret og yderligere 60 stationer er på vej. Energiforsyningen har valgt at give løsningen en ekstra dimension med avancerede motorværn og frekvensomformere
Det var ikke nemt for medarbejderne hos Energiforsyningen i Køge: Efter kommunesammenlægningen i 2007 skulle de kunne betjene fire forskellige såkaldte PLC-systemer, når de kørte ud til spildevandsalarmer på kommunens 170 pumpestationer.

Det var mere, end man kunne forlange, mente driftskoordinator Bill Glentved fra Køge Kommune. Da elektronikken i mange af stationerne var ældgammel, benyttede han for godt tre år siden lejligheden til at tjekke markedet for den nyeste teknologi.

- Sammen med mine kolleger så vi på forskellige styringer med det formål at vælge én løsning til alle kommunens pumpestationer. I den proces blev vi opmærksomme på, at vi nok med fordel kunne vælge en løsning, hvor vi også installerede intelligente motorværn, så vi kunne få endnu mere funktionalitet og endnu flere informationer at styre efter, fortæller Bill Glentved og fortsætter:

- Mange vil nok vælge at spare motorværnene, men de få tusinde kroner pr. station – set i forhold til hele anlægsinvesteringen – tror jeg er rigtig godt givet ud.

Kombineret løsning

Afdelingsleder Christian Eckhardt Poulsen fra Team Controls hos Grundfos er helt enig.

I samarbejde med Bill Glentved udarbejdede Grundfos en kombineret styring/motorværns-løsning, der for tre år siden blev installeret i de første par stationer som test og efterfølgende i de resterende.

Det intelligente motorværn beskytter pumpen på en række områder. Kommer der for eksempel en klud i klemme, eller er der tomkørsel, standser motorværnet pumpen, prøver at starte tre gange i det følgende døgn, og går pumpen ikke i gang, sendes der en alarm. Motorværnet tjekker ligeledes isolationsmodstand før start.

Endnu en opgradering

Foreløbig er 110 pumpestationer blevet fremtidssikret, og nu står 60 af de renoverede pumpestationer i Køge Kommune foran endnu en opgradering.

Der bliver monteret trykmålere på afgangsrøret, så man med den patenterede algoritme, som Grundfos har udviklet, er i stand til at beregne flow ud fra tryk.

Med tiden er det hensigten, at alle pumpestationerne skal monteres med trykmålere.

- Jeg kan kun være positiv over for den løsning, vi har fået, siger Bill Glentved, der også roser samarbejdet omkring hele totalentreprisen, hvor Grundfos har stået for levering af komplette pumpestyringstavler inklusiv terrænskabe, el- og entreprenørarbejde samt komplet CE-mærkning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094