23948sdkhjf

Malerboss dømt for at krænke Fitness World

Formand for Malernes Fagforening i Storkøbenhavn, Bo Rosschou, dømt for æreskrænkelse
Formand for Malernes Fagforening i Storkøbenhavn, Bo Rosschou, blev i onsdags dømt for æreskrænkende adfærd over for fitness-kæden, Fitness World A/S.

Bo Rosschou blev dømt til at betale 55.000 kr. til Fitness World, samt sagsomkostninger på 28.600 kr.. Yderligere skal han betale fire dagbøder på 250 kr.

Sagen har sit udspring i en langvarig strid om brug af polsk arbejdskraft og renovering af diverse fitness-centre hos Fitness World.

Malernes Fagforening mener, at der var tale om løndumping, og der kører stadig en sag i arbejdsretten om det.

Polakkerne var ansat af underentreprenøren, Jack Building Service, som var hyret af JMJ Byggeservice Aps, der igen var hyret af Fitness World.

Men formand for Malernes Fagforening i Storkøbenhavn, Bo Rosschou, mente, at der var tale om en konstruktion, der reelt blev styret af Fitness World.

I en række medier

Og det sagde han til en række medier. Blandt andet udtalte han til Licitationen:

- Virksomhedernes konstruktion er en stor camouflage. Det er en fupkonstruktion, der dækker over, at det er Fitness World, der styrer det hele. Og det er rystende, at så stor en virksomhed på denne måde medvirker til, at folk behandles så dårligt, sagde han.

Dette udsagn bragte Licitationen videre til adm. direktør i Fitnesss World, Per Lyngbak Nielsen, der svarede, at det ikke var sandt.

- Vi har hyret et firma, som vi hyrer så mange andre leverandører. At de hyrer en underentreprenør, har vi intet med at gøre, sagde han.

Men udsagnet fra Bo Rosschou og en række andre citater til andre medier ville Fitness World ikke havde siddende på sig, og derfor trak de Bo Rosschou i retten.

Medhold

Og her har Fitness World så fået medhold i Byretten på Frederiksberg i, at de udsagn er injurierende.

Bo Rosshou udtaler efter dommen, at han tager dommen til efterretning. Malernes Fagforening har gennem længere tid haft stor fokus på i højere grad at gøre bygherrer ansvarlige, når der hyres udenlandsk arbejdskraft uden overenskomst længere nede i kæden af entreprenører.

I forhold til Fitness World fandt Byretten på Frederiksberg, at Bo Rosschou gik for langt.

Men fagforeningen har dog ikke tænkt sig at holde op med at fokuserere på bygherrer.

- Vi vil fortsat have fokus på bygherrers og hovedentreprenørers ansvar for, at de underentreprenører de anvender, behandler deres folk ordentligt, udtaler Bo Rosschou.

Det var ikke muligt for Licitationen at få en kommentar til dommen over Bo Rosschou fra adm. direktør Per Lyngbak Nielsen fra Fitness World.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094