23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SYDDANMARK

SØNDERBORG: Som en del af havneplanen i Sønderborg skal der opføres en kunsthal, og oprindeligt var det planen, at det første spadestik skulle tages i 2013, så hallen kunne stå klar i 2015. Nu er målet to år længere ude i fremtiden, skriver Jydske Vestkysten.

Den foreløbige byggesum lyder på 300 mio. kr. for byggeriet på 2.500 kvm, der skal rumme kunst og teknologi, og pengene skal hovedsageligt skaffes via diverse fonde.

Byrådet i Sønderborg vedtog sidste år at støtte kunsthallen med 10 mio. kr. om året fra åbningen. Sønderborg Havneselskab A/S har afsat en sum penge til projektet frem til åbningen.

BILLUND: Lego vil bygge en række nye boliger ved Hybenvej i Billund, og i den forbindelse er der udarbejdet en ny lokalplan for området. Den har netop været i høring, og der indkom kun en enkelt indsigelse, fortæller Jydske Vestkysten.

Det nye boligkvarter med 35 boliger er tiltænkt udenlandske medarbejdere ved Lego. Noget eksisterende bebyggelse skal rives ned for at give plads til den nye boligbebyggelse med lejligheder i forskellig størrelse og et fælleshus. Der bygges i klynger omkring en fælles park.

REGION MIDTJYLLAND

ODDER: Odder Byråd har vedtaget lokalplan nr. 1117 og et kommuneplantillæg for et område ved Østergade 2 i Odder. Vedtagelsen betyder, at området er udlagt til bolig-, butiks- og erhvervsformål, og at der kan opføres bebyggelse med en højde på op til 12 meter.

AARHUS: Den selvejende institution Fortegården på Sletterhagevej i Risskov har fået Bygningsinspektoratets velsignelse til at sætte en ny etage oven på sine i forvejen tre etager, skriver Aarhus Stiftstidende.

Egentlig er det et ønske om at installere en elevator i Fortegården, der er beboet af ældre mennesker, der har bragt byggeplanerne på banen. Med flere boliger bliver huslejeindtægten større, så investeringen i en elevator kan tjenes hjem.

Beboerne selv har protesteret mod planen, fordi ombygningen er så omfattende, at de skal genhuses i cirka et halvt år.

HERNING: Til september indledes opførelsen af det nye Fuglsang Sø Centret, der skal rumme plejeboliger til 112 mennesker, skriver Herning Folkeblad.

Der bliver tale om et byggeri på omkring 11.000 kvm til en pris i omegnen af 230 mio. kr. Byggeopgaven ventes udbudt inden længe.

Et endelig byggeprojekt forventes godkendt at byrådet inden sommerferien, og går alt efter planen, vil første etape af det nye Fuglsang Sø Center stå klar til indflytning i august 2013, mens anden etape ventes færdig i februar 2014.

REGION SJÆLLAND

SORØ: Niras har for Sorø Kommune udarbejdet en udviklingsplan for området ved Alléhuset i Sorø. Planen er i øjeblikket fremlagt til høring, og borgerne opfordres til at komme med deres mening om, hvad det bynære areal skal bruges til.

Alléhus-grunden handler nemlig ikke kun om Alléhuset, men om at skabe sammenhæng mellem Alléhus-grunden, området ved Lægehuset på Rådhusvej, busterminalen og dyrskuepladsen, skriver Sjællandske.

Den fremlagte udviklingsplan arbejder med to scenarier for områdets fremtidige struktur. Begge foreslår et sundhedshus i området omkring Alléhuset, et centralt aktivitetstorv og en grøn bypark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094