23948sdkhjf

Storstrømsbro sikrer ikke Nakskov jobfest

Nakskovitter jubler måske for tidligt. Udsigten til op mod 300 job på Nakskov Havn ender i et rundt nul, hvis hovedentreprenøren vælger en støbeløsning for den nye Storstrømsbro
Det står den kommende hovedentreprenør på den nye Storstrømsbro frit for at vælge en støbeløsning ved selve brostedet, og sker det, mister Nakskov Havn sin betydning som produktionssted.

Vejdirektoratet peger ellers netop på Nakskov Havn som den bedst egnede produktionshavn på et 10 hektar stort område, som hovedentreprenøren kan benytte kvit og frit. Men kun hvis valget falder på en element-løsning, som det var tilfældet med Vestbroen over Storebælt.

In-situ uden jobs

- Falder valget på støbefabrikation in-situ, bliver betydningen af Nakskov Havn forsvindende lille, og så kommer der næppe en eneste af de ellers forventede 200 til 300 arbejdspladser på havnen ud af det, konstaterer anlægschef for projekt ny Storstrømsbro, Erik Stoklund Larsen.

I den kommende licitation stiller bygherren alias Vejdirektoratet ikke krav om den ene eller den anden løsning.

- Det bestemmer hovedentreprenøren selv, understreger anlægschefen.

Udbud til fire milliarder

Den nye fire km lange Storstrømsbro til fire mia. kroner inklusiv landanlæg skal forbinde sjællandske Vordingborg og Orehoved på Falster via Masnedø og bliver efter planen en kombineret bil- og jernbanebro.

- Vi udbyder formentlig selve broen som en helhed, og mon ikke det bliver et konsortium, der ender med at vinde opgaven. Der skal jo en del kapital til, kommenterer anlægschef Erik Stoklund Larsen.

- Når det handler om landanlæggene er det til gengæld ikke usandsynligt. at de bliver splittet op i flere entrepriser, så eksempelvis lokale små og mellemstore firmaer kan være med.

Vejdirektoratet afventer en vvm-redegørelse, der skal være på plads, inden Folketinget efter planen vedtager en anlægslov i foråret 2015.

- Entreprisen bliver formentlig udbudt ved udgangen af næste år, så byggeriet som planlagt starter i 2016, konkluderer Erik Stoklund Larsen.

Storstrømsbroen åbner efter planen senest i 2021, hvor den nye Femern-forbindelse mellem Danmark og Tyskland forventes indviet.Leder side 4
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109