23948sdkhjf

Udlejer og producent ombygger lift til specialopgave

Lav loftshøjde og 270 kg tunge Silka XL blokke gav udfordringer. VMC Pitzner løste det med specialfremstillet liftarm
I forbindelse med totalrenovering af plejeboliger i Sæby i Nordjylland skulle byggefirmaet Finn A. Christensen A/S opbygge indvendige mure med Silke XL blokke, der vejer 270 kg, og det viste sig at være en vanskelig udfordring.

- Vores oprindelige plan var at anvende en maskine med sugekopper, men blokkene er for åbne i strukturen, så vi kunne ikke suge fast på dem. Derefter havde vi en masse muligheder i spil, indtil Kristian Purkjær fra VMC Pitzner kom med en god løsning, fortæller direktør Finn A. Christensen.

Jysk producent

Løsningen var en SmartLift SL 580 med en særlig forlængerarm, der kan manøvreres meget præcist, så blokkene kan sættes på plads trods den lave loftshøjde. Forlængerarmen er fremstillet af den danske virksomhed SmartLift ApS, og der er desuden gang i udviklingen af yderligere et specialværktøj, så også den øverste række blokke op mod loftet kan placeres med et anhug fra siden.

- VMC Pitzner kom med et bud på en løsning og fik den fremstillet i en fart, siger Finn A. Christensen.

VMC Pitzner har 15 SmartLift af forskellige modeller til indendørs og udendørs brug blandt andet til montering af vinduer, gipsplader, branddøre, blokke og lignende, og salgschef Kern Wandall lægger vægt på, at Pitzner er i stand til at løse specialopgaver i samarbejde med kunder og leverandører.

- Vi oplever en del kunder, der har udfordringer blandt andet med at leve op til Arbejdstilsynets krav, og der er vi den fleksible samarbejdspartner, der kan reagere hurtigt, fordi vi ikke har langt fra tanke til handling i en flad organisation, siger Kern Wandall.

Tilpasning normalt

Direktør Ole Kobæk, SmartLift ApS på Mors er vant til at tilpasse maskinerne efter kundeønsker og specialopgaver, og han oplever stor efterspørgsel i øjeblikket efter løsninger, der afhjælper tunge løft og andre udfordringer omkring arbejdsmiljø.

- Vi har et godt samarbejde med Dansk Byggeri og Arbejdsmiljøbussen, og vi hører ganske ofte, at vi både forbedrer arbejdsmiljøet og samtidig øger effektiviteten. Der er jo helt optimalt, når de to forhold går hånd i hånd, siger Ole Kobæk.

Finn A. Christensen i Frederikshavn er et tømrer- og murerfirma med cirka 30 medarbejdere, der udfører både nybyggeri og renovering samt isolering og tagarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094