Ambitioner for videnskabshus på DTU
Omfattende el-, vvs- og køleentrepriser på DTUs nye Life Science & Bioengineering bygningskompleks er nu i udbud
Bygningskomplekset Life Science & Bioengineering, der i de kommende år vil skyde op på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby nord for København, er kommet i udbud og bliver et komplekst projekt.
I fire etager, der omfatter mere end 47.000 kvm, vil nogle af nordeuropas mest moderne laboratorier til forskning og undervisning skyde op.
Bygningskomplekset til ialt 1,3 mia. kroner skal samle cirka 800 medarbejdere fra de tre institutter DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet.
- Institutternes forskning spænder vidt fra bæredygtig udnyttelse af havet over ernæring, fødevaresikkerhed og antibiotikaresistens til overvågning og bekæmpelse af husdyrsygdomme, herunder vaccineudvikling, lyder det på dtu.dk.
Både el-entreprisen samt vvs- og køleentreprisen er nu udbudt, med frist for ansøgning 22. april.
Life Science & Bioengineering opføres i den nordlige del af DTU Lyngby Campus og bliver dermed naboer til fagligt beslægtede institutter som DTU Kemi, DTU Kemiteknik og DTU Systembiologi.
Samlende funktion
Med byggeriet tager DTU, ifølge dem selv, et stort skridt mod ambitionen om at samle universitetets life science- og bioengineering-aktiviteter i Lyngby.
Life Science & Bioengineering bliver også nabo til DTU Biosustain (Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability), der i 2016 flytter ind i den nyopførte forskningsbygning med mere end 200 højt kvalificerede medarbejdere, der har fokus på bioteknologisk forskning.
DTU ønsker at skabe et forskningsmiljø, der forstærker tiltrækningen af internationale topforskere og ambitiøse studerende fra både ind- og udland.
Life Science & Bioengineering vil bestå af opførelsen af en ny bygning 202 på i alt 25.000 kvm.
Den nye bygning bliver forbundet med to eksisterende bygninger, 201 og 204, der samtidigt gennemgår en totalrenovering.
Nord for komplekset opføres yderligere en ny bygning, kaldet 205, også med laboratorier.
De grønne omgivelser, Lundtoftesletten, som kendetegner hele DTU Lyngby Campus - og hvor der meget ingeniøragtigt en gang lå en flyveplads - er også et vigtigt element i det nye bygningskompleks. Udendørs vil grønne stræder bugte sig mellem bygningerne, gårdhaver bliver trukket ind i byggeriet og nogle af dem ned på kælderniveau for at sikre dagslys og samtidigt et kig til en variation af træer, blomster og buske.