23948sdkhjf

Strategisk plan mulig forklaring på fremgang

Betonelement-Foreningen udarbejdede for 12 år siden en strategisk plan for, hvordan betonelementer skulle udbredes i byggeriet. Planen har virket, mener direktør
Førhen var kendskabet til betonelementer ikke udbredt i alle dele af byggeriet. Det fik for 12 år siden Betonelement-Foreningen under Dansk Byggeri til at udarbejde en strategisk plan for, hvordan man sikrede, at unge ingeniører, arkitekter og andre faggrupper inden for bygge- og anlægsbranchen optimerede deres viden om betonelementer.

Undervisningsmaterialer og it-programmer blev gjort tilgængelige, og det har medvirket til, at betonelementer i dag tager markedsandele fra blandt andre mursten, mener Betonelement-Foreningens direktør, Poul Erik Hjorth.

- Dengang handlede det om at fjerne alle de forhindringer, der var i at få andre end betonfabrikkernes egne medarbejdere til at arbejde med betonelementer. Og det arbejde har virkelig givet pote, siger han og fortsætter:

- Det handlede om, at få alle i branchen til at snakke samme sprog, og det gør de nu. Det har undervisningsmaterialerne og andre initiativer været med til at sikre. Jeg tror faktisk ikke, at der er mange ingeniører og arkitekter, som bliver uddannet i dag, der ikke har kendskab til betonelementer. Det er den mest udbredte byggemetode på nuværende tidspunkt.

Svimlende udvikling

Direktøren oplyser, at mens der i 2006 var 91 kilo betonelementer per bygget kvm, var der i 2013 tale om 275 kilo. Og Poul Erik Hjorth tror på yderligere fremgang. Han håber, at branchen vil nå op på 300 kilo i 2014.

- Stigningen mellem 2006 og 2013 er ikke et udtryk for, hvor meget der bygges. Det er et udtryk for, hvad det er for nogle komponenter, der bliver brugt, når der bygges. Tallene viser altså, at betonelementer har vundet markedsdele, siger han.

Bæredygtighed i fokus

Ud over at have vundet markedsandele fremhæver, Poul Erik Hjorth, at betonelementbranchen i samme periode har vendt en importsituation til en eksportsituation, og for at sikre yderligere fremgang mener direktøren, at der skal fokuseres på betonelementernes bæredygtighed.

- De fysisk positive egenskaber skal vi ud og fortælle mere om. Betonelementer er meget bæredygtige: der er ingen forurening ved dem, de holder i mange år, der er ingen vedligeholdelse, og så er der et godt indeklima. Det skal vi sælge dem på, siger Poul Erik Hjorth.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109