Lad fagligheden råde
Hvad der indtil videre ikke er tænkt på er, hvem der egentligt ved rigtigt meget om, hvad der ledes ud hvor, og det gør kloakmestrene. Det er ikke nogen tilfældighed, for denne faggruppe har en stor specialviden på området, og hvad er så mere naturligt end at lade dem gå med i de nyetablerede vandråd.
Der er rigtig mange gode grunde til, at det kan være en god idé at have en kloakmester med i vandrådet. Dels sidder han med en særlig viden, som resten af rådet kan læne sig op af, og han kan direkte være med til at forhindre, at der bliver taget forkerte beslutninger på et sagligt grundlag.
Derfor er det helt uforståeligt, at der kan være protester imod, at en autoriseret kloakmester sidder med i vandrådene med sin viden. Han sidder der jo ikke for at bestemme noget, men han har en viden, der kan bruges aktivt, når det handler om for eksempel dræning af landarealer, spildevandsafledning, kloakseparering og meget andet.
Det er jo selvsagt ikke kloakmesteren, der skal bestemme, selvom han sidder i et råd, hvor der skal bestemmes ting. Men som i alle andre sammenhænge, er det jo fornuftigt at have sagkundskaben med, så man ikke får taget de forkerte beslutninger.
Samme situation er tilfældet, når det gælder det nye klimaråd, som skal nedsættes i Danmark. 40 procent af landets energiforbrug kommer direkte fra vores bygningsmasse, og hvad er så mere naturligt end at have fagfolk fra byggeriet med i klimarådet?
Alt andet ville være helt utænkeligt, for der kræves sagkundskab og faglighed, når der skal tages beslutninger. Vi har set rigeligt med eksempler på fagligt dårligt funderede beslutninger.
Så derfor lad nu sagkundskaben råde.