Det er flabet kassetænkning
El-installatørvirksomheden CHW-EL er blandt de virksomheder, der har modtaget et høringsbrev fra Forbrugerombudsmanden. Indehaveren mener, at processen kunne være løst på en nemmere måde
Når man i stedet modtager et høringsbrev med risiko for politianmeldelse ved første kontakt, så har processen i stedet karakter af flabet kassetænkning, mener Chris Wydojnik fra el-installatørvirksomheden CHW-EL, der er blandt de virksomheder, der har modtaget et høringsbrev fra Forbrugerombudsmanden.
- Jeg synes, at det er en flabet måde at håndtere det hele på. Jeg har ikke haft intentioner om at snyde kunder. Vi er et lille selvstændigt firma, som hovedsageligt får kunder via mund-til-mund-metoden, og vi aftaler altid pris både inklusiv og eksklusiv moms, så der ikke er nogen tvivl. Hjemmesiden har kørt et lille år, og jeg har endnu ikke fået kunder den vej. De kunne bare have skrevet til mig, at jeg ikke lever op til reglerne, og så ville jeg have ændret priserne til at være inklusiv moms. Det her virker i stedet som et forsøg på at få penge i kassen, siger han og fortsætter:
- Det er spild af tid og ressourcer - både deres og min. Det er i forvejen hårdt at være selvstændig, og nu skal jeg bruge tiden på det her. Det kan ikke være rigtigt. Der er bekymringer nok, siger han.
Fejlslagen information
Chris Wydojnik peger på, at Forbrugerombudsmandens informationsindsats har slået fejl. Han har ikke været klar over reglerne og har ikke set oplysninger om indsatsen. Men det er i følge forbrugerombudsmand Henrik Øe ikke nogen undskyldning.
- Der er ikke tale om nye regler. De har været almindeligt kendt i mange år, siger han og fortsætter:
- Jeg kan ikke sende et brev ud til alle landets virksomheder for at advare dem om den nye indsats, og hvis man altid skal give advarsler og holde sig til det, så vil effektiviteten i markedsføringsloven være alvorligt svækket.
I Tekniq anerkender man, at reglerne har været kendt i mange år, og at forbrugerombudsmanden har en række værktøjer, som han kan gøre brug af, men underdirektør Jan Eske mener ikke, at bøde burde være nødvendigt.
- Når virksomhederne har rettet til, så burde det være overflødigt, siger han.
Henrik Øe er uenig.
- Du slipper jo heller ikke for en bøde for at køre uden sele, hvis du tager den på igen, når politibetjenten står lige ved siden af, siger han og understreger, at de virksomheder, der overholder reglerne også ville undre sig, hvis ikke overtrædelser medførte sanktioner.
- Hvis sagen ender med en politianmeldelse, så må det blive sådan. Så tager jeg fat i en advokat, og jeg mener selv, at jeg har en god sag, siger Chris Wydojnik.