23948sdkhjf

Få din stjålne entreprenørmaskine retur

Hvert år forsvinder der kostbare entreprenørmaskiner og andet grej fra byggepladserne for millioner af kroner. Hos SporingsGruppen, hvor mange af medarbejderne har en fortid i politiet, finder de mere end 90 % af det stjålne materiel. Ud over sporing af materiel tilbyder SporingsGruppen også flådestyring, der kan reducere udledningen af CO2.

Entreprenørmaskiner er blevet et interessant emne for tyvene, fordi det desværre er relativt nemt og ofte ikke har de store konsekvenser at stjæle det kostbare grej. Hos SporingsGruppen gør de livet svært for tyvene ved at bruge avancerede sporingssystemer, der gør det næsten umuligt at slippe afsted med tyveriet.

”Langt de fleste i SporingsGruppen har baggrund i politiet. Vi ved af erfaring, hvor nemt det er for tyvene at slippe godt afsted med at stjæle maskiner og andet udstyr i byggebranchen. Derfor oprettede vi SporingsGruppen for at gøre en indsats og hjælpe erhvervet med at få materiellet tilbage,” fortæller Rasmus Hemmersam CEO/SALES, SporingsGruppen, der i 2024 sporede 75 stjålne entreprenørmaskiner. Løsningerne fra SporingsGruppen er oplagte for entreprenør-, landbrugs- og byggebranchen, hvor tyveri af køretøjer og maskiner er en udfordring.

”Vi monterer sporingssystemer og overvåger data 24/7, så entreprenøren kan fokusere på sine kerneopgaver,” siger Rasmus Hemmersam.

Tilbyder flådestyring

Tal viser, at omkring 80% af det stjålne materiel bliver i Danmark, hvor det sælges videre gennem hælernetværk. Tal fra 2020 viser, at der i Danmark forsvandt 450 entreprenørmaskiner, og heraf blev kun 12 fundet; det blev startskuddet til at etablere SporingsGruppen, der i dag også tilbyder flådestyring.

Vi monterer sporingssystemer og overvåger data 24/7, så entreprenøren kan fokusere på sine kerneopgaver Rasmus Hemmersam, CEO/SALES, SporingsGruppen

”Flådestyring er en helt naturlig udvidelse for os, fordi vi også her benytter os af data og overvågning, der fx viser, om en maskine kører for meget i tomgang, hvilket belaster CO2 regnskabet og bundlinjen. Det kan også være, at maskinen har kørselsmønstre, der ikke er hensigtsmæssige,” forklarer Rasmus Hemmersam.

Udstyr for millioner tilbage til ejeren

For entreprenøren er det både dyrt og besværligt at miste det kostbare materiel. Derfor gør det en stor forskel, at materiellet bliver fundet og bragt tilbage på byggepladsen. Løsningen er også langt mere bæredygtig i forhold til at skulle investere i nyt materiel, der skal produceres af nye råvarer.

SporingsGruppen samarbejder blandt andet med en mellemstor materieludlejer.

”Da vi begyndte samarbejdet, havde udlejeren et tab på omkring fire millioner kroner om året i stjålet materiel, men efter vi implementerede vores sikkerhedssystemer og sporede maskinerne i 12 måneder, gik regnestykket i nul,” siger Rasmus Hemmersam.

Den politimæssig baggrund betyder også, at medarbejderne fra SporingsGruppen har styr på lovgivningen og kan håndtere et møde med tyvene.

Samarbejde med forsikringsselskaberne

SporingsGruppen arbejder tæt sammen med forsikringsselskaberne.

”Når entreprenøren benytter sig af vores services, gør det også en forskel forsikringsmæssigt; hvor præmien eller selvrisikoen ofte falder markant. Andre vil opleve, at det pludseligt kan lade sig gøre at forsikre udstyret, fordi det er overvåget,” fortæller Rasmus Hemmersam.

Læs meget mere på www.sporingsgruppen.dk

Om Sporingsgruppen

Hos SporingsGruppen, der har 17 medarbejdere, er de specialiserede i flådestyring, tyverisikring, GPS-tracking til biler og sikkerhed.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtighed.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188