23948sdkhjf

Stor offentlig bygherre hæver barren for at sænke aftrykket

Nyt strategisk udspil skal reducere CO₂-aftryk og fremme genbrug i regionale byggeprojekter. De første projekter, hvor tilgangen skal i spil, er udpeget

Region Sjælland tager nye værktøjer i brug for at skære i byggeriets klimaaftryk.

Regionsrådet har netop vedtaget en ny strategi, der skal reducere CO₂-udledning, øge genanvendelse og fremme mere bæredygtige løsninger i både nye og eksisterende bygninger.

- Vi skal ikke bare bygge til i dag – vi skal også bygge til fremtiden, udtaler Bruno Jerup (EL), formand for Udvalget for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

- Med vores bæredygtighedsstrategi gør vi det klart, at vi vil tænke det grønne ind fra allerførste streg på tegnebrættet. Det handler om at tage ansvar, så vores bygninger bliver mere klimavenlige og langtidsholdbare, fortsætter udvalgsformanden.

De første projekter, der implementerer strategien, omfatter blandt andet en ny sundhedsklinik og energirenoveringer på eksisterende sygehusbygninger. Her vil fokus være på genanvendelse, energieffektivitet og optimeret arealanvendelse.

Ni principper

Strategien opstiller ni principper, som skal sikre et helhedsorienteret fokus på bæredygtighed – fra materialevalg og energiforbrug til livscyklusvurderinger (LCA) af større byggeprojekter. 

Der lægges vægt på lavemissionsmaterialer, solceller, regnvandshåndtering og genbrug af byggematerialer.

- Vi har brug for gode bygninger, for det er dér, vi arbejder og udfører vores kerneopgave. Men de kan blive meget mere klimavenlige – både i den daglige drift og når vi bygger nye, siger enhedschef for Grøn omstilling og Partnerskaber i Region Sjælland, Jesper Lambert Nielsen.

Initiativet er en del af Region Sjællands samlede klimamål, hvor ambitionen er at halvere CO₂-udledningen inden 2035.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11