23948sdkhjf

Styrk forsyningssikkerheden i et samlet netværk

Vend byggeriet på hovedet og tænk teknik og forsyningssikkerhed ind i bygningen, allerede inden første mursten er lagt. Hos DKTV opfordrer de byggebranchen til at samle alle services på samme netværk, hvilket sikrer driften, styrker bæredygtighed og skaber løsninger, der kan fremtidssikre bygningen.

Det gør ikke blot hverdagen nemmere for medarbejderne på kontoret eller for beboerne hjemme i hverdagen, når alt er samlet samme sted. HyperConnect, der er et smart bolignet fra DKTV, digitaliserer hele bygningen, samler alle tekniske enheder i et og sikrer derved driften.

”I dag tænkes forsyningen typisk sent ind i byggeprocessen. Det betyder, at der skal trækkes mange kabler af forskellige leverandører. Resultatet er, at det bliver dyrt at drifte bygningen, og forsyningssikkerheden bliver udfordret,” fortæller Jasper Bandsholm Jannerup, der er Markedschef for El & Grønne løsninger hos DKTV og han uddyber:

”Derfor vil vi gerne udfordre byggebranchen til at vende byggeriet på hovedet og tænke forsyningssikkerhed ind fra begyndelsen.”

Knopskydning udfordrer sikkerheden

Kigger man på en traditionel bygning, vil det typisk være sådan, at i vaskekælderen driftes systemet af en leverandør, ventilationen i bygningen af en anden og videoovervågningen af en helt tredje.

”Når alt er samlet et sted, sikrer det ikke blot driften, men skærper sikkerheden, fordi systemet også bliver overvåget 24/7, ” siger Jasper Bandsholm Jannerup.

I dag tænkes forsyningen typisk sent ind i byggeprocessen. Det betyder, at der skal trækkes mange kabler af forskellige leverandører. Resultatet er, at det bliver dyrt at drifte bygningen, og forsyningssikkerheden bliver udfordret Jasper Bandsholm Jannerup, markedschef for El & Grønne løsninger hos DKTV

Ved at samle de tekniske installationer på samme netværk kan man fx drifte ventilationssystem, CTS-anlæg, solceller, kameraer, internet, ladestandere osv. fra en og samme enhed – og hele tiden bygge på, når nye behov opstår. Løsningen er tilmed mere bæredygtig, fordi der opnås en strømbesparelse sammenlignet med det væld af netværk, som findes i en traditionel bygning; derudover vil bygherre spare penge på udstyr og komponenter.

Den positive indflydelse på LCA’en i forhold til energioptimering, overholdelse af energiramme m.v. spiller også en rolle, når bygninger skal DGNB certificeres og styrker ejendommens ESG profil.

Intelligent løsning på kollegium

Løsningen fra DKTV findes blandt andet på NordBro Kollegiet på Nørrebro i København. Her blev det intelligente netværk tænkt ind i byggeriet, inden den første mursten var lagt. Løsningen har optimeret bygningens drift, så ejerne sparer tid, penge og administration. Herudover er beboerne sikret en høj driftssikkerhed og et konstant overblik. Kollegiet har blandt andet koblet services som wifi hotspot, varmestyring, el- og vandstyring, adgangskontrol, dørtelefoni, videoovervågning og vaskeri på det intelligente netværk.

Et smart bolignetværk sikrer også, at energiressourcerne udnyttes optimalt, fordi det bliver let at regulere vand, varme og el. Ved uregelmæssigheder giver systemet alarm, så man kan undgå spild i bygningen.

Læs meget mere på www.dktv.dk

Om bæredygtighed hos DKTV

DKTV, der har syv kontorer fordelt rundt i landet, vil sammen med deres ejer TDC NET, være 100% klimaneutrale i 2030.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtighed.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191