23948sdkhjf

Efter milliardhandel: Nu kommer der flere plejeboliger i Københavns Sydhavn

Med AG Gruppen i rollen som totalentreprenør opføres nu 112 plejeboliger til Sydhavnsgade plejecenter. Plejeboligerne forventes at stå klar i sommeren 2026

Københavns Sydhavn bliver nu 112 plejeboliger rigere.

Med det almene boligselskab AAB som bygherre opfører AG Gruppen nu de mange nye boliger til Sydhavnsgade plejecenter.

Første spadestik til boligerne er netop taget af Københavns Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), AAB’s formand Charles Thomassen og Tony Christrup, direktør for bystrategisk udvikling hos AG gruppen.

- Jeg er glad for, at vi med dette projekt kan være med til at sikre ældre borgere i Sydhavnen et lokalt plejeboligtilbud, så de kan bevare tilknytningen til deres bydel, samtidig med, at plejehjemmet kan blive en del af et levende og mangfoldigt lokalmiljø, sagde Sisse Marie Welling ifølge en pressemeddelelse ved spadestikceremonien.

Milliardhandel

Byggeriet bliver på otte etager plus kælder, og indeholder udover plejeboliger både fælleskøkkener, opholdsarealer, tagterrasse samt tilknyttede servicefunktioner. Samlet dækker byggeriet cirka 9.500 kvm.

Plejecenterbyggeriet knytter sig til en aftale, som AG Gruppen og ejendomsinvestoren Nrep indgik tilbage i 2020. Samlet omfatter det i underkanten af 400 boliger plus en kommunal daginstitution og nu et plejecenter i Københavns Sydhavn. 

Boligdelen skiftede i sommeren 2023 hænder, da den finske kapitalforvalter Capman brugte 1,2 mia. kr. på tre nyopførte boligejendomme

De nye plejeboliger forventes at stå klar i sommeren 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093