23948sdkhjf

NCC skal renovere 402 boliger

Opgaven løber frem til foråret 2027 og står til mere end 210 millioner kroner

Til december tager NCC fat på renoveringen af den første blok i Græse Bakkeby i Frederikssund for Domea og Boligselskabet Vores Bolig. De følgende cirka to et halvt år ruller renoveringen gennem den almene bebyggelses 402 boliger. 

Renoveringen gennemføres på baggrund af en helhedsplan, der har været undervejs i omkring ti år, og som blev vedtaget af beboerne et par år tilbage.

- Der er tale om en omfattende renovering, som skal forbedre og fremtidssikre rækkehusene i Græse Bakkeby, så de lever op til alle de krav, vi har til en moderne og attraktiv bolig. Det handler både om bedre isolering og indeklima, om øget tilgængelighed og om en større variation i bebyggelsen, siger organisationsbestyrelsesformand Søren Levin Bøckhaus Thormann i en pressemeddelelse.

- Også når det gælder det arkitektoniske udtryk og materialevalget, vil man opleve, at bebyggelsen får et markant løft, påpeger han også.

Kontraktsummen er ifølge NCC på cirka 212 mio. kr. 

Projektet gennemføres for det almene boligselskab Vores Bolig v/ Domea.dk med Sweco Danmark som totalrådgiver.

20 forskellige boligtyper

Bebyggelsen Græse Bakkeby er opført i 1882-85 og består af rækkehuse i gule facadesten med røde tage. Bygningernes etager varierer fra en til tre, og der er boliger i forskudte plan i to eller tre niveauer, lejemål i ét og to etager.

Arbejdet omfatter renovering og ombygning af 402 boliger, hvoraf 61 boliger skal konverteres til tilgængelige boliger. Den samlede bebyggelse består af 78 blokke med to-ni boliger i hver. Der er i alt 20 forskellige boligtyper, der varierer i størrelse fra omkring 28 kvm til 110 kvm.

Renoveringsprojektet omfatter blandt andet efterisolering, facaderenovering, tagarbejder, ventilationsarbejder og reetableringsarbejder for landskabet omkring boligerne.

NCC kommer til at udføre tømrer- og snedkerarbejde, ski­ferbeklædning, jord, kloak, beton, skæring af beton og huller, el-arbejder samt byggepladsarbejder i egenproduktion.

Projektet forventes afsluttet i foråret 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141