23948sdkhjf

Ryk driften af ladeinfrastruktur tættere på virksomheden

Virksomheder og organisationer bør tage udgangspunkt i de bygninger og den elektriske kapacitet, de allerede har, inden de køber ladestandere til elbiler. Ved at knytte ladestanderne tættere til driften i stedet for blot at outsource kan virksomhederne ofte opnå større fleksibilitet og effektivitet, ligesom elnettet potentielt kan belastes mindre. Schneider Electric, der for anden gang er blevet kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed, viser vejen til de intelligente løsninger.

I takt med at elbilerne bliver mere og mere dominerende i Danmark, skyder det op med ladestandere i landskabet. Langt størstedelen af de ladestandere, der skal installeres inden 2040, er private ladestandere ved kontorer og industribygninger og ved vores boliger. Derfor opfordrer Schneider Electric virksomheder til at tage udgangspunkt i de bygninger og driftsmæssige løsninger, de allerede har, inden nye ladestandere indkøbes. ”I dag er markedet domineret af udbydere som energiselskaber og operatører, der typisk tilbyder ladestandere som en outsourcet service. Det er enkeltstående løsninger, hvor det for nogle virksomheder vil give bedre mening at integrere ladestanderne i den allerede eksisterende energi- og bygningsstyring eller som minimum sikre sig en åben og fleksibel løsning, hvor man frit kan vælge producent og leverandør,” fortæller Mads Mather, eMobility Business Developer hos Schneider Electric. 

Vælg frit ladestandere
I nogle tilfælde er markedet for ladestandere præget af aftaler, hvor det ikke nødvendigvis er gnidningsfrit at skifte operatør og samtidig få lov at beholde ladestanderne. Det kan blive en udfordring for den virksomhed, der fx har indkøbt 100 ladestandere og får behov for at skifte leverandør. ”En anden fordel ved at rykke ladestanderne tættere på driften og tage ejerskab over installationen er, at det i nogle tilfælde er muligt at reducere investeringsbehovet i ekstra elektrisk kapacitet ved at sørge for dynamisk og fleksibel lastbalancering i forhold til den øvrige bygningsdrift. Vi kan hjælpe virksomhederne med selv at drifte og lastbalancere egne ladestandere til fx varebiler, så virksomhederne opnår fuld frihed og fleksibilitet i forhold til installation og gradvis udvidelse,” siger Mads Mather. Hos Schneider Electric udvikler man både AC- og DC-ladestandere samt software til lastbalancering og drift af ladeinfrastruktur. Ladestanderne er baseret på åben protokol og kan frit kobles op på alle åbne operatørplatforme. Virksomheden tilbyder også microgrid-løsninger, som kan integrere elektricitet fra vedvarende energikilder såsom vind og sol i driften af ladestandere, så vores fælles elnet, der i forvejen er belastet, får en hjælpende hånd. ”Et microgrid er et selvstændigt elektrisk netværk, der giver dig mulighed for at generere din egen elektricitet onsite og bruge den, når behovet er størst. Til dette formål vil dit microgrid tilslutte, overvåge og styre dine anlægsdistribuerede energiressourcer (DER) og på samme tid forbedre ydeevne, robusthed og bæredygtigt aftryk. Du kan både anvende microgrids, mens du er tilsluttet forsyningsnettet eller i afbrudt ”ø”-tilstand. Hvis elnettet går ned, eller elpriserne topper, reagerer microgridet. Microgrid-løsninger kan altså bidrage med grøn energi, hvilket reducerer afhængigheden af fossile brændstoffer. Microgrid kan også give større forsyningssikkerhed og kontrol over energiomkostninger,” fortæller Daniel Lincoln Thygesen, Key Account Manager hos Schneider Electric. Det er nemt at integrere både ladestandere og microgrids i Schneider Electrics overordnede system EcoStruxure, der i forvejen omfatter bl.a. softwareløsninger til bygningsstyring og energiovervågning. 

Vi kan hjælpe virksomhederne med selv at drifte og lastbalancere egne ladestandere til fx varebiler, så virksomhederne opnår fuld frihed og fleksibilitet i forhold til installation og gradvis udvidelse Mads Mather, eMobility Business Developer hos Schneider Electric.

Verdens mest bæredygtige virksomhed
Ved netop at bruge data og digitalisering kan virksomhederne indarbejde den grønne dagsorden helt naturligt, så det bliver nemmere at nå ESG-mål, FN’s verdensmål og andre grønne pejlemærker. ”Vi er meget langt med vores ESG-rapportering i Schneider Electric. Det betyder, at vores løsninger er produceret efter bæredygtighedsstandarder og med fuld dokumentation. Tager vi fx en ladestander, så dokumenterer vi, hvordan den er produceret, hvad den består af, og hvad der skal ske, når den har udtjent sit formål,” forklarer Mads Mather. Schneider Electric er for anden gang kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Virksomhedens egne 260 fabrikker, der er globalt fordelt, bruger teknologi, data og digitalisering for at opnå ”Smart Factory”-status og på denne måde styrke bæredygtig egenproduktion og optimere på alle parametre. Læs mere om digitaliseringens muligheder og om, hvordan du tager skridtet ind i en grønnere fremtid: www.se.com/dk

SCHNEIDER ELECTRIC

Schneider Electric er kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Sammen med den anerkendte datavirksomhed Statista har det amerikanske medie Time Magazine netop udpeget verdens mest bæredygtige virksomheder i 2024. Her placerer energioptimeringsspecialisten Schneider Electric sig allerøverst på listen blandt 500 virksomheder rundtom i verden.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtighed.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113