23948sdkhjf

Kalkstabilisering er win-win for miljøet og økonomien

Ved at kalkstabilisere jorden ved det nye NREP logicenter i Køge har entreprenøren Sejer Pedersen A/S skabt en løsning, der er bedre for både miljøet og økonomien i projektet.

Til opgaven med at behandle og klargøre jorden ved det nye NREP logicenter i Køge har man valgt entreprenørfirmaet Sejer Pedersen A/S. Udover jordarbejdet står de også for dræn og kloakering, betonarbejder og belægning. Som et led i samarbejdet med hovedentreprenør KT Erhvervsbyg har man sat det helt rigtige hold til opgaven og har foreslået en række løsninger, der har været givtige for opgaven og projektet. “Vi foreslog bl.a. at kalkstabilisere jorden. Det betød, at mindre jord skulle udskiftes – og dermed sparede man bortkørsel af jorden, ligesom man sparede at transportere sand ud til byggesitet. Det har været billigere og langt bedre for miljøet. Kalkstabilisering er en løsning, vi ser mere og mere”, siger Joakim Harbjerg Pedersen, der er salgs- og økonomichef for Sjælland hos Sejer Pedersen A/S. 

19 læsseramper
Som en af Danmarks meget erfarne entreprenørvirksomheder sørger man altid for at levere løsninger og yde rådgivning helt tidligt i byggefasen. Og med mere end 30 års erfaring har man mange projekter og en lang historik at trække på. Sejer Pedersen startede på byggeriet af NREP logicenter i Køge i oktober 2023, og lige nu er man tæt på at påbegynde opgavens sidste fase. Det involverer bl.a. færdiggørelse af de 19 læsseramper, man har støbt - og igangsætning af al belægning og gartnerarbejde på erhvervsområdet. 

Teqplangulvene kendetegner sig ved at være et fugefrit, uarmeret valsebetongulv med en polymerforstærket slidlagsbelægning ovenpå. Ole Skov, Country Manager i Teqton.

Bæredygtige BREEAM 
For at certificere bæredygtigt byggeri er der udviklet en række standarder, der hver især har sine målsætninger og indhold. Til dette byggeri har bygherre valgt den engelske standard, BREEAM, hvor man bl.a. vurderer arealudnyttelse, energiforbrug, vandforbrug, materialevalg, indeklima, transport, innovationsgrad og affald. “Vi skal sikre os, at alt, hvad vi gør og bruger af materialer og processer, skal kunne dokumenteres, og at dokumentationen imødekommer de krav, der er sat for en BREEAM-certificering. Det er et generelt krav, at vi kan levere den nødvendige dokumentation – uanset hvilken miljøcertificering der benyttes. Og i min optik bliver dokumentationskravene kun større og større. Bæredygtigt byggeri er næsten blevet en standard nu”, siger Joakim Harbjerg Pedersen. Entreprenørfirmaet Sejer Pedersen A/S har i mere end 30 år varetaget komplekse byggeprojekter og er i dag en af Danmarks største entreprenører. Udover 130 egne medarbejdere har man faste samarbejder med andre entreprenører, så der er et stort mandskab til at håndtere hele paletten af entreprenøropgaver - jordarbejde, kloakering, belægningsarbejde, vindmøllearbejde, nedbrydning mm. Kunderne er små og mellemstore virksomheder, offentlige institutioner og energiselskaber. Virksomheder, der har hovedsæde i Vildbjerg ved Herning, ejes og drives af Sejer Pedersen, Nicolai Sejer Pedersen, Mathias Sejer Pedersen, Joakim Pedersen og Helge Vestergaard.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtighed.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.166