23948sdkhjf

Stor sportshal i fare for at kollapse

En af hallerne i Ringsted Sportscenter risikerer at kollapse, hvis der skulle blive kraftigt sne- eller stormvejr. Kommunen er klar med midlertidig løsning

Et voldsomt sne- eller stormvejr kan være nok til at Hal A - Poul Christensen Arena i Ringsted Sportscenter kollapser. Sådan lyder vurderingen efter rådgivende ingeniører har undersøgt hallens tag i forbindelse med et forestående renovationsarbejde.

Det skriver TV2 Øst.

Det var ellers meningen, at sportshallens tag skulle være udskiftet denne sommer, men efter fund af råd i tagets bærende konstruktion vurderes det altså, at der er fare for et kollaps, og det har udskudt og fordyret projektet.

En midlertidig løsning

Beslutningen om, hvad der på sigt skal ske med hallen, der blandt andet huser et håndboldhold fra landets bedste række i form af TMS Ringsted, bliver truffet i de kommende måneder, men det betyder dermed også, at det gamle tag skal holde vinteren over.

Derfor har Ringsted Kommune besluttet at få forstærket taget med en række midlertidige reparationer, så for at afværge nedstyrtningsfaren i vinterhalvåret.

Lasse Mølholt (V), der er formand for Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune fortæller til TV2 Øst, at han ser en fornuftig løsning for sig:

- Hvis vi vedtager det i byrådet, sættes der penge af til, at der kommer en permanent løsning med en fuld tagrenovering i løbet af sommerhalvåret 2025.

Formanden regner med, at den midlertidige løsning vil være implementeret til årsskiftet, men hvis der inden da skulle komme et større snevejr, vil hallen blive evakueret, understreger han.

Den endelige tagrenovering kommer efter budgettet til at løbe op i 10,4 mio. kr., hvilket ifølge TV2 Øst er 4,4 mio. mere end det oprindelige anslag.

Der har tidligere været et dansk skrækeksempel, hvor en sportshal kollapsede. I 2010 var det nemlig præcis, hvad er skete for Club Danmark Hallen i Valby. Hallen genåbnede først syv år senere i 2017, hvor den også fik sit nye navn, Hafnia-hallen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078