23948sdkhjf

Nyt skolebyggeri til 450 millioner er kun halvt finansieret

Hillerøds nye skoleprojekt er budgetteret til 450 mio. kr., men projektet er kun halvvejs finansieret. I byrådet er de dog fortrøstningsfulde

Den skimmelsvamp- og PCB-ramte Grønnevang Skole i Hillerød står over for en udskiftning, men økonomien til projektet er endnu ikke helt på plads.

Byrådet i Hillerød Kommune har vedtaget et budget på 450 mio. kr. til byggeriet, men finansiering er kun halvvejs i mål. Kun 232 mio. kr. er afsat på budgettet i 2027 og 2028. 

Det skriver Sjællandske Nyheder.

De sidste 218 mio. kr. forventer byrådet dog at finde i 2028, men de er altså endnu ikke afsat, på trods af at projektet forventes afleveret imellem 2029 og 2031. 

Mens den nye skole færdigbygges og -finansieres skal eleverne naturligvis have undervisning, og det er der også kommet en løsning på med den nye aftale.

De kan nemlig se frem til at lære om kommaregler og brøkregning i midlertidige pavillon-konstruktioner i de næste minimum fem år. En løsning, der i sig selv vil koste kommunen 68 millioner kroner, men som dog indgår i budgettet for hele anlægget. 

Budgettet til den nye skole har tidligere skabt problemer, da der er et ønske i byrådet om, at få en skole der går helt op til 9. klasse i modsætning til i dag, hvor der kun er 0.-5. klasse. Den løsning blev sidst estimeret til at koste 800 mio. kr., og det blev altså for dyrt forklarer flere medlemmer af byrådet til Sjællandske Nyheder, heriblandt Lars Elbrandt (SF):

- Vi har jo alle sammen et stort ønske om at få løst problemet med Grønnevang Skole. For SF er det vigtigt, at vi fastholder visionen om, at vi på sigt skal have en folkeskole, som går fra børnehaveklasse til og med 9. klasse. Vi har ikke økonomi til det, men nu starter vi med at bygge 0. til 5. klasse, og når vi så har finansieringen i orden, så bygger vi op til 9. klasse, siger han.

Den langsigtede plan er altså fortsat, at skolen på Jespervej skal udvides til at kunne rumme elever frem til 9. klasse.

De nuværende børnehaveklasseelever vil dog komme til at tilbringe hele deres indskoling i de midlertidige pavilloner, før de kan fortsætte deres skolegang på den nye skole.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109