23948sdkhjf

MT Højgaard har på 23 år tabt 265 millioner

Landets næststørste entreprenørkoncern har samlet set været en underskudsforretningen, siden selskabet blev til ved en fusion i 2001

Et underskud på 265 mio. kr. efter skat.

Det er, hvad MT Højgaard de seneste 23 år har fået ud af en samlet omsætning på 190 mia., viser en gennemgang af koncernens regnskaber, som Børsen har foretaget.

Selvom 17 af entreprenørens leveår er endt med plusser på bundlinjen, har det altså ikke været nok til at veje op for de år, hvor blandt andet tab på en cementfabrik og på en retssag om MGO-plader betød, at millionerne fossede ud af kassen.

Ifølge bestyrelsesformand Carsten Dilling kan en del af problemerne tilskrives den ejerstruktur, koncernen var underlagt fra fusionen i 2001 og frem til 2019.

Det fusionerede selskab, der opstod som en sammenlægning af Højgaard & Schultz samt Monberg & Thorsen, var i årrækken ejet af en børsplatform bestående af de to vigtigste ejeres fonde, og ejeraftalen krævede blandt andet enighed om en række beslutninger som udnævnelse af formand og direktør.

I dag er ejeraftalerne droppet og MT Højgaard Holding står tilbage som det centrale selskab, hvilket ifølge adm. direktør og koncernchef Steffen Baungaard har haft stor effekt.

- Siden den nye holdingstruktur i 2019 er virksomheden gået fra at være entreprenant happy go lucky til at være entreprenant med en finansiel disciplin over hele linjen, siger Steffen Baungaard til avisen.

Siden 2019 har der da også udelukkende været sorte tal at finde på bundlinjen hos entreprenørkoncernen, der seneste kunne bryste sig af et 2023-resultat på 104 mio. kr. efter skat.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125