23948sdkhjf

Aalborg Kommune ransaget af politiet

Aalborg Kommune fik onsdag besøg af politiet i forbindelse med en ransagning i sagen om ulovlige udbygningsaftaler.

Det bekræfter borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) overfor Nordjyske.

- Der har været en ransagning angående udbygningsaftalerne. Politiet har bedt om at få adgang til kommunens it-servere, som står på Boulevarden 13, og det har de så fået, siger han.

Han fortæller, at politiet også mødte fysisk op på By- og Landskabsforvaltningen på Stigsborg Brygge i Nørresundby.

Det var National Enhed for Særlig Kriminalitet, der rykkede ud tidligt onsdag morgen. Det bekræfter kommunikationsrådgiver Camilla Palmann.

- Det er korrekt, at vi har haft en koordineret aktion i morges i blandt andet Aalborg, et par andre adresser i Nordjylland samt i København. Det er sket som led i en efterforskning af en sag, som efterforskes af NSK, oplyser Camilla Palmann.

Hun vil ikke nærmere ind på, hvor mange politifolk fra NSK, som deltog i aktionen.

Sagen om Aalborg Kommunes udbygningsaftaler

En udbygningsaftale er planlovens paragraf 21b en frivillig aftale mellem en kommune og en grundejer, der indgået på grundejers opfordring, om finansieringen af fysiske infrastrukturanlæg, eksempelvis et vejkryds.

I Aalborg startede kritikken af Aalborg Kommunes praksis med Spritten A/S’ anklage om finansiering af dele af et nyt kajanlæg ud for det nye kvarter, der skal etableres på den gamle spritfabriks arealer i det vestlige Aalborg.

Folkene bag Spritten A/S satte i juni 2021 deres del af det store projekt i bero med henvisning til, at deres juridiske rådgivere satte spørgsmål ved lovligheden af den udbygningsaftale, som var indgået mellem selskabet og Aalborg Kommune.

Siden fulgte – som beskrevet i flere omgange af Licitationen – en undersøgelse af kommunens brug af udbygningsaftaler over en ti år lang periode. Det viste sig, at Aalborg Kommune handlede i strid med reglerne, da udbygningsaftalerne ikke blev indgået på frivillig basis, og affødte en mere omfattende undersøgelse samt fyringer af centrale skikkelser i kommunen, direktøren i By- og Landskabsforvaltningen og stadsarkitekten. Ligeledes besluttede den relevante rådmand ikke at genopstille ved seneste kommunalvalg.

Efterfølgende har flere ejendomsudviklere – først TN Udvikling og siden Spritten A/S – til at lægge sag an mod kommunen.

By- og landskabsrådmand, Jan Nymark Thaysen (V) bekræfter også, politiet har været forbi de to forvaltninger.

- Politiet har besøgt administrationsbygningerne med henblik på at få udleveret oplysninger i en igangværende efterforskning, siger rådmanden og bekræfter også, at efterforskningen vedrører sagen om udbygningsaftaler.

Ifølge rådmanden er det dog ikke Aalborg Kommune, politiet er efter.

- Det er mig bekendt i forbindelse med en anden efterforskning.

Jan Nymark Thaysen fortæller, han ikke kender til politiets normale procedurer, men at kommunen selvfølgelig ville have sendt politiet materialet, hvis de havde spurgt efter det.

- En ransagning er selvfølgelig voldsom, og det er klart, det sætter det nogle følelser i gang, når der møder politi op på en arbejdsplads. Jeg er sikker på, mine medarbejdere gerne havde været det foruden. Men nu er det sådan, det er, og det er åbenbart standardprocedure.

Rådmanden fortæller, at kommunen samarbejder med politiet, men at han ikke kan sige mere på nuværende tidspunkt og henviser til politiet, da der er en efterforskning i gang.

Se nøgletal for:
Læs mere om: udbygningsaftaler
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.959