23948sdkhjf

Ejendomsinvestor opkræver CO2-skat på alle nye byggerier

Ejendomsinvestoren vil lægge skat på kommende projekter. Det skal motivere til at tænke dem så bæredygtige som muligt, lyder det

Nrep vil gøre hele sin ejendomsportefølje CO2-neutral inden 2028 og har sat et første delmål om blandt andet at at reducere udledning fra byggeri med 30 pct. i løbet af 2023. Det oplyser ejendomsinvestoren i en pressemeddelelse.

- Klimakrisen er på sit højeste, og der er brug for handling nu. Både regeringen og store virksomheder som os har et stort ansvar for, at der bliver taget de nødvendige initiativer på området; ikke først om tyve eller tredive år, men nu, siger Claus Mathisen, adm. direktør i Nrep i en kommentar.  

Foruden den grønnere byggeprofil skal CO2 udledningen fra driften skæres med 50 pct. næste år. 

Kuldioxid-skat 

Selskabet vil nå sine mål ved blandt andet at indføre en "intern CO2-skat".

- NREP vil gerne gå forrest i den grønne omstilling og vise verden, at ambitiøse klimatiltag er mulige og samtidig en god forretning. Derfor introducerer vi nu interne CO2-incitameter, både i form af pisk og gulerod, så vi kan få sat ordentlig gang i at reducere emissionerne, siger direktøren.

Selskabet begyndte at implementere CO2-skatten tidligere på året som et pilotprojekt, hvilket indtil videre har sikret 2 mio. euro til bæredygtighed. Nu skal skatten udrulles til samtlige fremtidige projekter. 

90 euro pr. ton

Ifølge Claus Mathiesen bliver skatten ikke en ekstra indkomst for selskabet. I stedet, lyder det, følger pengene projekterne og geninvesteres i mere bæredygtighed og til at reducere CO2-emissioner så meget som muligt.

- Hele meningen med CO2-skatten er for alvor at sætte skub i den grønne omstilling. Vi ønsker, at bæredygtighed tænkes ind i alle dele af projektets livscyklus fra start. Derfor skal det være en motivationsfaktor for at klimaoptimere så meget som overhovedet muligt. Jo en ejendom lever op til vores grønne ambitioner om nulemission, des mindre vil CO2-skatten også være, siger Claus Mathiesen

På nuværende tidspunkt ligger markedets gennemsnitspris på ca. 30 euro pr. ton CO2. NREP vil sætte sin egen CO2-skat til 90 euro pr. ton, der udledes.

Om Nrep

Nrep er en ejendsomskoncern, der investerer i boliger, logistik, plejehjem og kontorer.

Selskabet har 600 ansatte i hele Europa og råder sammenlagt over 7 mio. kvm ejendomsprojekter på tværs af Danmark, Finland, Sverige, Norge, Polen og Tyskland.

I alt forvalter Nrep aktiver for i alt 18 mia. euro.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141