C.F. Møller giver form til 40.000 kvm medieby i Odense
DSB Ejendomsudvikling har en hensigtserklæring underskrevet en med TV 2 Danmark, Jysk Fynske Medier, SDU, TV 2 Fyn og Media City Odense (MCO) om at skabe en medietech-by centralt i Odense med en samling af medie-, tech- og uddannelsesinstitutioner. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.
– Vi har glædet os rigtig meget til at kunne løfte sløret for vores vision om et fysisk Media City Odense. Det vil tage klyngesamarbejdet til et helt nyt niveau og give alle de deltagende virksomheder og institutioner et kæmpe forspring, når det kommer til rekruttering og udvikling, siger direktør for Media City Odense, Anne Dyrehauge.
Første fase af den nye medieby, som ifølge visionen for projektet skal stå klar i starten af 2026, skal sætte nye standarder for innovation og samarbejde og sætte rammerne for fremtidens arbejdsplads, hvor talent, teknologi og innovation er i fokus.
Investorer kan melde sig
Hensigtserklæring åbner for, at DSB Ejendomsudvikling, der ejer nabogrunden til Kvægtorvet ved banelegemet i Odense, kan gå på jagt efter en investor, der kan blive partner i byggeprocessen og sende projektet ind i næste fase.
- I DSB Ejendomsudvikling er vi glade for at være en del af dette visionære projekt, som ikke alene kommer til at sætte sit tydelige aftryk i Odense, men også vil få indflydelse på resten af landet. Vi glæder os til at gå i dialog med potentielle joint venture-partnere og ser frem til at gå i gang med arbejdet med at skabe de fysiske rammer og en ny grøn bydel, som vi vil bygge efter de højest mulige bæredygtighedsstandarder, siger Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling.
C.F. Møller Architects er tilknyttet projektet og har udarbejdet en vision for de fysiske rammer og de første skitser for det hus, som har potentiale til at rumme mere end 40.000 kvm. Huset skal både kunne rumme traditionelle medievirksomheder og det omkringliggende økosystem såsom tech-virksomheder, marketing og kommunikation, film, spiludviklere og uddannelsesinstitutioner.
Innovationsbydel i en grøn bydel
Netop studiemiljøet er en afgørende faktor for at skabe det rette miljø.
– De studerende er helt afgørende for, at vi kan lykkes med den teknologiske udvikling fremover. De kommer med den seneste nye viden i bagagen og har en hel masse idéer til, hvordan vi kan realisere nytænkning og arbejde endnu mere innovativt. Dét skal vi fremme, og det kræver et godt studiemiljø. Samarbejdet med MCO og de rigtige fysiske rammer er med til at udvikle et innovations- og vækstmiljø, der kan tiltrække, udvikle og fastholde tech-branchens største talenter, siger Bjarne Munck, Vice, adm. direktør i Jysk Fynske Medier.
Udover visionerne om at være centrum for Danmarks førende medieklynge er målet for den kommende medietech-by at skabe en ny grøn bydel forankret i Odenses identitet. Byggeriet skal være mærkbart bæredygtigt og ikke mindst fremtidssikret, så der er fleksibilitet, når virksomheder vokser og ændrer sig.
Projektet er inspireret af den fysiske medieby i Norge, Media City Bergen, hvor mange af de vigtigste medieaktører i Norge er samlet under ét tag. Erfaringerne fra Bergen viser, at synergieffekterne ved at flytte sammen er store, både i forhold til produktion og øget rekruttering. Universitet i Bergen har siden indvielsen i 2017 haft 250 studerende fra tre uddannelsesretninger lokaliseret i Media City Bergen, hvilket har medført et markant løft for de enkelte uddannelser.