23948sdkhjf

Fundamentet under Urbanplanen flyder på plads

BNS Konsortiet støber nu fundamentet til et centralt punkt i byfornyelsen i Urbanplanen, et af Københavns største almene boligområder; en ny specialinstitution i Urbanplanen Syd.

Dermed er Urbanplanen kommet et skridt tættere på at realisere ambitionerne om at forny området ved at skabe bedre forhold for børn og familier, integrere kvarteret med de omkringliggende nabolag og åbne området op for resten af hovedstaden.

Det skriver Pihl Koncernen, der står bag BNS Konsortiets to selskaber BNS og LM Byg, i en pressemeddelelse.

Som led i modernisering af kvarteret indgår opførslen af en ny fritidsinstitution for 448 børn i tre etager samt en indhegnet specialfritidsinstitution i to etager til 74 børn med særlige behov.

Om Urbanplanen og projektet i området

Urbanplanen er et af Københavns største almene boligområder. Det sociale boligbyggeri ligger på Amager mellem Røde Mellemvej og Englandsvej, og blev opført fra midten af 1960'erne frem til begyndelsen af 1970'erne. De almene boliger varierer mellem rækkehuse og lejligheder og huser 6.000 borgere.

Gennem årtier har Urbanplanen været præget af fysiske og sociale problemer, og med tiden har området og dets arkitektur lukket sig om sig selv. Området har med andre ord udviklet sig til et såkaldt udsat område, præget af både fysiske og sociale udfordringer. For at komme problemerne til livs og revitalisere området vedtog Københavns Kommune en handlingsplan for en byfornyelse af området ved budgetforhandlingerne i 2016.

I Urbanplanen Syd findes der allerede den nyrenoverede Dyvekeskole samt to store fritidsinstitutioner fra 1970, og et areal med boldbaner.

Kilde: Pihl

Det er BNS Konsortiet, som er udpeget til at lægge fundamentet for børnenes fremtid i Urbanplanen, og netop fundamentet er ved at være på plads i de to institutioner, fortæller den adm. direktør i BNS, Martin Palmquist:

–Vi har netop påbegyndt elementmontagen på den første af fritidsinstitutionerne, og på specialfritidsinstitutionen er vi så småt opstartet med støbninger i terræn. Det er altid noget særligt at skabe de bedst mulige rammer og nye spændende læringsmiljøer for børn og unge, og vi er glade for, at Byggeri København har udpeget BNS Konsortiet til at være med til at varetage den vigtige opgave det er, at løfte Urbanplanen til glæde for de nuværende beboere og kommende generationer, udtaler han i pressemeddelelsen.

Flere elementer i hænderne på BN Konsortiet

Ud over de to børneinstitutioner skal BNS Konsortiet også helhedsrenovere Solvang Bibliotek, der får etableret et gårdrum med glastag, der sammen med en fornyelse af Bibliotekspladsen skal danne rammen om Urbanpladsen - en ny og større central byplads, der skal samle lokalmiljøet og styrke fællesskabet.

LM Byg har netop færdiggjort sin del af renoveringsarbejdet på biblioteket, og ligesom ved fritids- og specialinstitutionen går renoveringsprojektet på biblioteket også ind i sin næste fase.

Remisevej og Urmagerstien omlægges, og så skal der etableres et større LAR- og skybrudsanlæg. Anlægget skal både opsamle regnvand og er planlagt med størst mulig fokus på at bevare biodiversiteten ved at sikre levesteder af god kvalitet for den vilde flora og fauna, der lever i de beplantede områder af bypladsens urbane rum.

BNS Konsotriet gennemfører projektet i hovedentreprise i perioden ultimo 2021 til medio 2023. lda

Se nøgletal for:
Læs mere om: LM Byg BNS Urbanplanen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.953