Licitationen mener: Skattekronerne skal bruges rigtigt - også på uddannelse
Fem års universitetsstudier, en kort og mellemlang videregående uddannelse eller en erhvervsuddannelse. Mulighederne er unægtelig mange, når de unge efter folkeskolen eller gymnasiet skal vælge deres videre retning i livet.
Men når først uddannelsen er afsluttet, er det vigtigt at have in mente, at læringen stopper jo ikke med et eksamensbevis i hånden.
Efteruddannelse og kompetenceudvikling er vigtige elementer i et arbejdsliv, og det er danske virksomheder og ansatte heldigvis gode til.
Senest har en ny undersøgelse fra OECD vist, at Danmark er det land i Europa, som gennemfører mest kompetenceudvikling på arbejdspladsen.
Det er positivt, at dansk erhvervsliv sætter kompetenceudviklingen højt. Det er bare ærgerligt, at de offentlige tilbud ikke kan følge med. For virksomhederne fravælger i stigende grad det offentlige voksen- og efteruddannelsessystem til fordel for private udbydere.
Det er jo godt, at private udbydere kommer til fadet. Det skaber god konkurrence. Men når mange virksomheder ifølge Dansk Arbejdsgiverforening oplever det offentlige system som meget lidt virksomhedsrettet og ufleksibelt, bør det vække eftertanke. For hvorfor bruge skattekroner på noget, som ikke er efterspurgt?
Her burde ikke mindst arbejdsmarkedets parter sætte sig sammen og kigge på det. Skattekronerne skal trods alt bruges bedst muligt.
Artiklen er en del af temaet Lederen.