23948sdkhjf

Ingeniørforeningen IDA: Hvor er fejlen, Henrik Garver?

Der er tryk på arbejdsmarkedet for ingeniører og andre højtuddannede indenfor STEM-fagene. Vi uddanner fortsat alt for få indenfor teknologi, it og naturvidenskab herhjemme, og hos IDA, som organiserer ingeniører, it-eksperter og naturvidenskabelige kandidater, oplever vi også, at der er en jobfest i gang.

Det er naturligvis godt for det enkelte medlem. Og det ses også i IDA’s lønstatistik, der blev offentliggjort den 8. december. Den viser, at medlemmerne, der arbejder indenfor bygge/anlæg og entreprenørbranchen, i gennemsnit har haft en lønstigning på 7,1 pct. i det forgangne år. For medlemmerne, der arbejder indenfor branchen rådgivende ingeniørvirksomhed, var stigningen en smule lavere i gennemsnit, nemlig 4,4 pct., men stadig over gennemsnittet for alle IDA’s privatansatte medlemmer.

Lønstatistikken blev også omtalt i Licitationen den 9. december, og her opfordrede FRI’s direktør, Henrik Garver, til, at man "spiser brød til", da han kommenterede på tallene.

Henrik Garver kommer også afsted med at sige, at det efter hans mening er de, som har oplevet de største lønstigninger, der har været tilbøjelige til at deltage i dataindsamlingen til IDA’s lønstatistik, og - må man forstå på hans ræsonnement - at troværdigheden i IDA’s lønstatistik dermed er til at overse.

Den udmelding vil IDA naturligvis ikke sidde overhørig.

For lad os lade fakta tale. Det er nu en gang den bedste medicin mod synsninger og mavefornemmelser.

IDA’s lønstatistik er baseret på svar fra flere end 26.000 privatansatte medlemmer. Og hvert år sammenholder vi hovedtallene i IDA’s lønstatistik med DI’s lønstatistik for ingeniører, og konklusionen er klar år efter år. Lønniveauerne for ingeniører er stort set identiske i de to statistikker. Det er således fortsat IDA’s opfattelse, at IDA’s lønstatistik er et meget pålideligt redskab at tage udgangspunkt i, når medlemmerne skal forhandle løn med deres arbejdsgiver.

IDA går ind for åbenhed om løn og har af flere omgange opfordret FRI til at dele deres lønstatistikker, men forgæves. Måske, det kan lykkes denne gang.

Under alle omstændigheder vil vi opfordre Henrik Garver til at påpege, hvor han ser fejl i IDA’s lønstatistik.

For IDA lytter gerne til konstruktiv kritik. Men vi accepterer ikke omvendt bevisbyrde uden konkreter.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094