23948sdkhjf

Fundament til Storstrømsbroen skal hæves og placeres igen

En ujævnhed i bunden under en bropille til den nye Storstrømsbro betyder, at fundamentet skal hæves og placeres igen. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

I december 2020 blev fundamentet til den første bropille til den nye Storstrømsbro sat ned i Storstrømmen ud for Falster. Siden har målinger og undersøgelser vist, at gruspuden under fundamentet ikke har den nødvendige jævnhed, og der vil entreprenøren SBJV i den kommende tid hæve fundamentet, udjævne gruspuden og sænke fundamentet igen.

Fakta: Bropiller til Storstrømsbro

Der indgår i alt 44 bropiller samt den centrale en pylon i den nye Storstrømsbro.

4 af de 44 bropiller bliver opført på land (2 på Falster og 2 på Masnedø)

Elementerne til de resterende 40 bropiller bliver støbt og produceret på Masnedø og herefter transporteret ud og placeret på en gruspude på havbunden.

- Det er ikke unormalt på byggeprojekter, at ting ikke falder helt ud, som det var tiltænkt fra starten, og det kan man jo løse på forskellige måder. I det her tilfælde har vi valgt at løse det ved at tage fundamentet op og rette stenlaget af og sætte fundamentet tilbage igen, siger Niels Gottlieb, projektdirektør i Vejdirektoratet til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fortæller, at de har drøftet forskellige løsningsforslag med entreprenøren og kom frem til at denne var den bedste. Tilbage da Storebæltsbroen blev bygget løste man et tilsvarende problem ved at fylde beton i hulrummene mellem stenunderlaget.

Projektchef: Får ikke indflydelse på fremdriften

Arbejdet gik i gang i uge 47 , og der vil gå nogle uger, før fundamentet er genplaceret.

– Vi udfører arbejdet nu, da det er det tidspunkt, hvor det passer bedst ind i tidsplanen. Pylonfundamentet er placeret og det seneste færdige bropillefundament er også lige placeret, siger Niels Gottlieb.

Arbejdet kan udføres uden at forsinke projektet, fordi det ikke ligger på kritisk vej, ligesom de ressourcer, der skal bruges på det, er ikke optaget af andre gøremål på projektet, fortæller han.

Niels Gottlieb mener heller ikker, at det får nogen indvirkning på projektets økonomi, da der er tale om en mindre fejl fra en entreprenør, som selv bør afholde omkostningerne i forbindelse med udbedring af fejlen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125